Изображения, публикувани в държавните медии на Северна Корея във вторник

...
Изображения, публикувани в държавните медии на Северна Корея във вторник
Коментари Харесай

Южна Корея суспендира част от пакта, след като Северна Корея изстреля шпионски сателит

Изображения, оповестени в държавните медии на Северна Корея във вторник - които Sky News не са ревизирали - демонстрират това, което наподобява е водачът Ким Чен Ун, който следи изстрелване на ракета от база.

Според новинарската организация KCNA господин Ким по-късно е бил осведомен за интервенциите на спътника и е видял фотоси, направени над територията на Съединени американски щати Гуам в Тихия океан.

Изображение: Снимка, за която се твърди, че демонстрира Ким Чен Ун следи изстрелването на ракетата. Снимка: KCNA посредством Ройтерс

Той акцентира нуждата от повече спътници на разнообразни орбити, с цел да даде на силите си „ обилие от скъпа информация в действително време за врага и в допълнение да насърчи тяхната дружелюбна позиция “, добави организацията.

След корекции неговата разследваща задача би трябвало да стартира на 1 декември.

Сателитът е навлязъл в орбита, съгласно армията на Южна Корея, само че е прекомерно рано да се оцени до каква степен е била сполучлива.

Президентът Юн Сук Йол, който е в Обединеното кралство на държавно посещаване, утвърди прекъсването на пакта, прочут като Всеобхватното военно съглашение, което има за цел да понижи напрежението.

Изображение: Президент на Юга Корея Юн Сук Йол и брачната половинка му Ким Кеон Хи преди държавния прием с краля и кралицата по време на визитата им в Обединеното кралство

Критиците настояват, че съглашението единствено е отслабило способността на Южна Корея да следи северната граница - до момента в който Северна Корея имаше наруши съглашението.

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Адриен Уотсън разказа изстрелването като „ безочливо нарушаване на голям брой резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “.

Китай, най-близкият съдружник на Северна Корея, прикани всички страни да обезпечат мир и непоклатимост.

Сателитът Malligyong-1 беше изстрелян от оборудването за изстрелване на спътници Sohae в 22.42 ч. (13.42 ч. английско време) във вторник и влезе в орбита в 22.54 ч., сподели KCNA. < /p>

Прочетете още:
Какво желае Северна Корея от Владимир Путин и Русия?
Северна Корея изпрати „ 1000 контейнера с оръжия “ на Русия за война в Украйна

Северна Корея уведоми Япония за изстрелване на спътник след два несполучливи опита по-рано тази година.

Това беше и първото изстрелване, откогато господин Ким се срещна с Владимир Путин в съветско галактическо оборудване през септември, където съветският президент даде обещание с цел да помогне на Северна Корея да построи спътници.

Южнокорейски публични лица споделиха, че изстрелването най-вероятно включва съветска техническа помощ, само че някои специалисти по ракети настояват, че е прекомерно рано съветската помощ да бъде изцяло включена.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР