Изображението на жена с гола гръд в картината Свободата води

...
Изображението на жена с гола гръд в картината Свободата води
Коментари Харесай

Фейсбук цензурира Дьолакроа, после се извини

Изображението на жена с гола гръд в картината " Свободата води народа ", нарисувана през XIX век от художника Йожен Дьолакроа, бе краткотрайно цензурирано от фейсбук, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Малко по-късно от обществената мрежа признаха, че са позволили неточност и се извиниха.

" Творбата " Свободата води народа " има своето място във фейсбук и не нарушава разпоредбите за реклама. Всяка седмица ревизираме милиони рекламни изображения и от време на време позволяваме неточности. Поднасяме извиненията си за въпросната неточност ", оповестиха от обществената мрежа.
Режисьорът Жослен Фиорина е употребявал известната картина от Дьолакроа, с цел да промотира в интернет театралната си режисура " Изстрели на улица Сен Рош " в Париж.

" Четвърт час след стартирането на рекламата тя бе блокирана, като ни бе обяснено, че е невероятно да се популяризират голи изображения ", съобщи Фиорина.

Малко по-късно режисьорът е качил в интернет нова реклама, за която била употребена същата картина, само че с надписа " цензурирано от фейсбук " върху бюста на дамата. Това изображение не било цензурирано, споделя още Българска телеграфна агенция./clubZ.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР