Луси Летби: Майката се страхува, че медицинската сестра убийца е наранила бебето й в акт на отмъщение

...
Изображение: Луси Летби беше осъдена за убийството на седем бебета
Коментари Харесай

Изображение: Луси Летби беше осъдена за убийството на седем бебета в болницата Графиня на Честър. Снимка: Shutterstock

Г-жа Артел, която самата е била медицинска сестра в болницата и е претърпяла множество спонтанни аборти, се оплака на старшия персонал в отделението.

Говорейки ексклузивно за Sky News, тя каза: " Като родител, аз избухнах и бях бесен. Как смееш да ми отнемаш тази надежда?

„Това беше седмата ми бременност... тя трябваше да знае, че това е неподходящо.“

Изображение: Линзи Артел имаше множество спонтанни аборти, преди да роди Аса

Сега г-жа Артел се страхува, че действията й може да са накарали Летби да нападне малката Аса, докато той лежеше безпомощен във вентилатора си.

На следващия ден, майка напусна за кратко леглото на двудневния си син, за да вземе кафе. Когато се върна, медицински сестри и лекари бяха събрани около него, рисувайки екраните.

Той имаше огромен скок в нивата на инсулина и получаваше спешно лечение.

По време на процеса, съдът разбра, че един от предпочитаните методи за нападение на Летби е инжектирането на инсулин на малките й жертви.

Новата майка наблюдава как медиците работят по нейния син.

„Просто си помислих, че не искам да загубя още един“, каза тя. „Още дори не го бях държал.“

За щастие лекарите успяха да върнат Аса и в крайна сметка той беше изписан от болницата.

Изображение: Аса беше спасен от лекарите

Смразяващи разговори на подозрителните колеги на Летби

Г-жа Артел имаше притеснения и все още не е получила задоволителен отговор защо нивата на инсулин на сина й се повишиха без предупреждение.

След като Летби беше арестуван, г-жа Артел се свърза с полицията, която разследваше два пъти, но не повдигна обвинения във връзка с Аса.

„Бих искала да са говорили с нас“, каза тя.

„Това е разочароващо… защото не разполагат с пълните факти. Мислиш си „о, боже, бях толкова близо“.

Тъй като е работила в болница „Графиня на Честър“, тя си спомня и смразяващи разговори от подозрителни колеги, когато са били там беше спешна медицинска помощ.

Тя каза: „Когато алармите се включиха, особено през нощта, хората ще използват фраза, колеги, които познавам. Те ще кажат: „Чудя се дали Луси работи ли тази вечер?'."

След присъдите г-жа Артел сега се надява, че полицията ще разследва отново нейния случай и други и че може да бъдат повдигнати още обвинения.

Тя също така иска публичност разследване, така че да могат да бъдат извлечени поуки и ужасяващите престъпления на Летби никога да не могат да бъдат повторени.

„Осъдителната присъда е брилянтна за някои хора, те получават справедливост“, каза г-жа Артел.

“ Това не връща никого, но дава на някои хора някои отговори. Но също така оставя много хора, които не са имали отговори, като мен.“

Детектив надзирател Пол Хюз от полицията в Чешър каза пред Sky News: „Очевидно сме решени да разгледаме цялото време, което Луси е назначена като медицинска сестра, независимо дали е в отделението в болницата „Графиня на Честър“ или в женската болница в Ливърпул.

„Това е, за да сме сигурни, че в края на операция „Колибри“ можем да кажем, с степен на увереност, че сме изследвали всяко бебе, което е било в неонатологичното отделение и сме уверени, че има или няма други случаи."

Sky News се свърза с графинята на Честър Болница за коментар.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР