Износът на руски петрол е достигнал най-високото си равнище от

...
Износът на руски петрол е достигнал най-високото си равнище от
Коментари Харесай

Доклад на МАЕ: Износът на руски петрол достига най-високото си равнище си от началото на войната в Украйна

Износът на съветски нефт е достигнал най-високото си ниво от началото на съветската инвазия в Украйна макар тежките западни наказания и е донeсъл 15 милиарда $. Това разгласи през днешния ден Международната организация по силата, представена от Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

Международната организация, основана в Париж, показва в месечния си отчет, че съветският експорт е достигнал 8,3 милиона барела на ден предишния месец, откакто страната не извърши опасността си да понижи производството с 500 000 барела на ден.

" Възможно е Русия да усили добивите, с цел да компенсира загубата на доходи ", се показва в отчета на МАЕ.

Въпреки интернационалните наказания против петрола ѝ Русия е съумяла да пренасочи износа на въглеводороди към други страни (Китай, Индия, Турция), само че Москва " наподобява не среща особени компликации да откри купувачи за суровия нефт и петролните си артикули ", регистрира отчетът.

" През април съветският експорт на нефт е достигнал пика си след нашествието, с 8,3 милиона барела на ден (като се регистрират и рафинираните продукти) ", написа МАЕ, което съставлява покачване на приходите " с 1,7 милиарда $ " до 15 милиарда $.

След оповестените на 5 декември наказания върху съветския недопечен нефт, превозен по морски път, второ ембарго на Европейски Съюз, обвързвано със закупуването на съветски петролни артикули, съчетано с таван на цените на тези артикули, което се ползва за страните от Г-7, е в действие от 5 февруари.

Докладът подчертава редом и върху " възобновяване на китайското търсене, надвишаващо упованията " с " безспорен връх през март от 16 милиона барела на ден " за азиатската страна, вторият максимален консуматор в света след Съединени американски щати, оповестява БНР.

Световното търсене на нефт " ще нарасне с 2,2 милиона барела на ден на годишна основа през 2023 година, с цел да доближи междинна стойност от 102 милиона барела на ден дневно ", съгласно същия източник.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР