Износът на природен газ от Русия извън държавите от ОНД

...
Износът на природен газ от Русия извън държавите от ОНД
Коментари Харесай

"Газпром" отчете катастрофална година

Износът на природен газ от Русия отвън страните от Оперативно-наблюдателно дело (някои бивши съветски републики) е понижен с 45,5% през 2022 година спрямо 2021 година, заяви ръководителят на " Газпром " Алексей Милер, представен от ТАСС. Изнесени са едвам 100,9 милиарда кубически метра газ, което е най-ниското годишно количество през ХХІ век.

Причината е съветската експанзия в Украйна, която провокира западни наказания и контрасанкции от Кремъл. Спаднал е и общият рандеман на природен газ, който е възлязъл на 412,6 милиарда кубически метра, или с 20 на 100 по-малко, в сравнение с през 2021 година През последните 15 години не е имало толкоз малко произвеждане на природен газ в Русия. 

Основните купувачи са потребителите на вътрешния пазар, за които са доставени 243 милиарда кубически метра м газ. " Задача номер 1 за нас е надеждното доставяне с газ на съветските консуматори. Както постоянно сме я изпълнили решително “, акцентира Милер.

Затварянето на международните пазари за Русия ще продължи и през 2023 година, защото военната случка на Путин продължава без изгледи за скорошно привършване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР