Износът на оръжия носи милиарди долари приходи за Щатите всяка

...
Износът на оръжия носи милиарди долари приходи за Щатите всяка
Коментари Харесай

Държавите в света, които изнасят и внасят най-много оръжия

Износът на оръжия носи милиарди долари доходи за Щатите всяка година, като страната е преди всичко в света в това отношение. От друга страна Саудитска Арабия купуват най-вече оръжия в световен мащаб, а в Европа преди всичко са Англия и Италия.

От Световната банка и Международния институт за мирни проучвания поддържат детайлни данни за търговията на оръжия в света. От онлайн платформата HowMuch са употребявали техни калкулации към 2016 година, с цел да основат инфографика за страните, които имат максимален експорт и максимален импорт в тази сфера.

Според тях експортът на Щатите възлиза на към 12,39 милиарда $, следван от този на Русия, Франция, Германия и Англия, изчислявани на надлежно 6,15 милиарда $, 2,16 милиарда $, 1,65 милиарда $ и 1,21 милиарда $.

България е в групата на по-малките експортьори в Европа, като съгласно посочените данни за 2016 година експортът възлиза на 61 милиона $. Все отново страната ни изпреварва редица други страни, като Финландия, Португалия, Гърция, Беларус, Словакия и Австрия.

Сред останалите огромни експортьори на оръжия са още Израел, Китай и Южна Корея.
 Снимка 403272
Що се отнася до вноса на оръжия този на Саудитска Арабия и Индия възлиза на надлежно 4,11 и 3,36 милиарда $. След тях са Египет с 2,36 милиарда $ и Австралия с 1,81 милиарда $.

В Европа най-големи вносители са Англия, Италия и Турция със надлежно 899 милиона $, 794 милиона $ и 419 милиона $.

Импортът на Сърбия, Германия и Франция възлиза на 65 милиона $ за всяка, а тези на Полша и Румъния са доста по-големи - надлежно 197 и 99 милиона $.
 Снимка 403273
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР