Износът на оръжие от Германия достигна рекордно ниво през тази

...
Износът на оръжие от Германия достигна рекордно ниво през тази
Коментари Харесай

Германският износ на оръжие бележи рекорд

Износът на оръжие от Германия доближи рекордно равнище през тази година, откакто отиващото си държавно управление утвърди в последния миг покупко-продажби на стойност милиарди евро, заяви ДПА.

Бившето държавно управление утвърди покупко-продажби на стойност съвсем 5 милиарда евро през последните 9 дни от мандата си. По този метод общият експорт на оръжия от Германия доближи рекордните 9 .04 м илиарда евро за годината , заяви Министерството на стопанската система в отговор на депутатски въпрос.

Египет е главният адресат на немски оръжеен експорт макар рецензиите за нарушение на човешките права и присъединяване му в споровете в Йемен и Либия.

Съгласно споразуменията, подписани в последния миг, Thyssenkrupp Marine Systems може да достави три фрегати MEKO A-200 EN на Египет; Diehl Defence е упълномощена да достави 16 системи за противовъздушна защита IRIS-T SLS/SLX на Египет; на ThyssenKrupp Marine Systems също по този начин е позволено да изнесе подводница вид 218 SG за Сингапур.

След изборите през септември обединението сред християндемократите и социалдемократите беше сменена от ново държавно управление по-рано този месец.

Подробности за покупко-продажбите бяха обявени единствено ден преди Олаф Шолц да бъде определен за канцлер, макар че тогава цената на износа не беше известна.

Сега към този момент е ясно, че износът на оръжия за Египет възлиза на 4.34 милиарда евро, макар че държавното управление е работило единствено в качеството си на орган на изпълнителната власт, когато нормално се заобикалят значими решения.

Сделките са подписани при някогашния канцлер Ангела Меркел, когато Шолц беше вицеканцлер.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР