Изнесоха актуална информация за банките в България.Печалбите на банките у

...
Изнесоха актуална информация за банките в България.Печалбите на банките у
Коментари Харесай

Печалбите на банките у нас продължават да нарастват

Изнесоха настояща информация за банките в България.

Печалбите на банките у нас се усилват, демонстрират данните на Българска народна банка. Към 31 юли облагата на банковата система е 1,2 милиарда лева, което е с 400 млн. лева (49,7 на сто) повече по отношение на регистрираната за седемте месеца на 2021 година.

Приходите на банките от лихви възлизат на близо 2 милиарда лв., а от такси и комисиони банките са получили над 996 милиона лв.. Припомняме, че последните месеци банките на няколко пъти покачиха таксите си, като се усилиха главно тези за изтегляне и внасяне на суми на гише в клоновете.

Спрямо края на юни депозитите в банковата система също се усилват - с 2,9 милиарда лева (2,4 на сто) до 124,7 милиарда лева. Ръст има на депозитите на бизнеса - с 1,3 милиарда лева,  на семейства - с 842 млн. лева, на други финансови предприятия - с 214 млн. лева, както и тези на бранш държавно ръководство (със 178 млн. лева, 5 на сто) и на кредитни институции - с 429 млн. лв., написа ruse24.bg.

Собственият капитал в салдото на банковата система в края на юли е 16,6 милиарда лева и по отношение на края на юни се покачва с 233 млн. лева, което се дължи основно на повишаването на облагата през интервала, изясняват от Българска народна банка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР