Изненадващото съглашателство между ГЕРБ, ДПС, БСП и Български възход за

...
Изненадващото съглашателство между ГЕРБ, ДПС, БСП и Български възход за
Коментари Харесай

Защо Нинова гласува с ГЕРБ за Вежди?

Изненадващото съглашателство сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Български напредък за кандидатурата на Вежди Рашидов да остане непрекъснат ръководител на очертаващия се като къс 48-и състав на Народното събрание се корени не къде да е, а в заигравките сред Бойко-Борисовата партия и левицата от през вчерашния ден. 

Корнелия Нинова, разкриха източници на Lupa.bg е станала главният мотор за консолидирането на новото болшинство в последните 24 часа. И то поради идния на 11 февруари конгрес на Столетницата, който ще би трябвало да дефинира пътя на левицата след няколко изборни неуспеха.

А задачата е една - последващи предварителни избори да бъдат планувани по този начин, че да се паднат след висшия конгрес на социалистите - или в разгара на бъдещата акция, или седмица-две след него. По този метод всички листи на другарите към този момент ще са подредени и нито време, нито причини за промяната на водачески и последващи места ще има. 

Не било инцидентно и настояването за амнистия, отправено през вчерашния ден от трибуната от Вежди Рашидов към Нинова, признато от нея с усмивка. То станало и повода не шефката на групата на ГЕРБ в Народното събрание Десислава Атанасова, а точно Корнелия да показа общата номинация на четирите сили, която най-сетне се увенча с триумф след 3-дневно мъдруване кой да оглави Народното събрание.

По информация на източниците ни проектът на Нинова бил да направи всичко допустимо да удължи периода на деяние на това Народно заседание най-малко до края на ноември-средата на декември, с цел да се одобри бюджетът на страната.

И надлежно, в случай че четирите обединения не съумеят да се договорят за кабинет с първия или третия мандат (а втората по величина парламентарна мощ - " Продължаваме промяната ", твърдо излиза в съпротива - б.р.), институцията да бъде разпусната в края на годината, което ще даде на Българска социалистическа партия още най-малко два месеца деяние на служебната власт и надлежно насрочване на новия предварителен избор едвам след конгреса на левицата. 

За задачата обаче и ГЕРБ, и Политическа партия, и Движение за права и свободи ще се наложи да протакат оптимално плануваното връщане на празни папки за конституирането на държавно управление пред Румен Радев. Президентът ще стартира консултациите за постоянен Министерски съвет още идната седмица. Фрагментираният парламент и големият разнобой сред партиите, даже в лицето на новата четворна коалиция, обаче едва ли ще успее да излъчи състав на държавно управление, считат анализаторите. 
ТЕМА преди 2 часа 2305 преди 3 часа 1063 преди 7 часа 1257
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР