Изненадващо, на фона на напрежението между прокуратурата и изпълнителната и

...
Изненадващо, на фона на напрежението между прокуратурата и изпълнителната и
Коментари Харесай

Главният прокурор и премиерът на четири очи обсъдиха съдебната реформа

Изненадващо, на фона на напрежението сред прокуратурата и изпълнителната и законодателната власт, основният прокурор Иван Гешев отиде на крайници при премиера Кирил Петков в Министерския съвет. Това стана ясно от официални прессъобщения от държавната осведомителна работа и прокуратурата.

От Министерски съвет уведомяват, че в границите на диалога обвинител номер едно е апелирал профилираните съд и прокуратура да не бъдат закривани, тъй като по думите му тяхната активност давала резултат.

От своя страна Петков пък е оповестил, че няма да отстъпи и държавното управление ще упорства двете профилирани звена да бъдат закрити поради слабите им резултати в битката с корупцията и проведената престъпност, както и други систематични дефекти.

В известието на прокуратурата обаче това не се загатва. Оттам осведомят единствено, че основният прокурор е подчертал върху потребността от градивен разговор сред правосъдната и изпълнителната власт и възстановяване на взаимоотношението сред правоприлагащите институции в границите на техните законови пълномощия. " Иван Гешев посочи, че в полза на българските жители е държавните органи, чието пълномощие е противодействието против престъпността и корупцията, да работят в синхрон и доверие, като това става при съблюдаване на процесуалния ред ", пишат от държавното обвиняване.
Изтъква се още водещата роля на българската прокуратура в неутрализирането и недопускането на зловредно задгранично въздействие на територията на страната, засягащо и ползите на Европейския съюз и страните членки на НАТО. Става ясно и, че Гешев е уверил министър-председателя в ангажираността си " да способства за продължение на правосъдната промяна ". В процеса щели да вземат участие и прокурорите и следователите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР