Изненадваща визита в АЕЦ Козлодуй“ ще направи министърът на енергетиката

...
Изненадваща визита в АЕЦ Козлодуй“ ще направи министърът на енергетиката
Коментари Харесай

Енергийният министър отива в „Козлодуй“, шести блок все още не работи

Изненадваща аудиенция в АЕЦ „ Козлодуй “ ще направи министърът на енергетиката Росен Христов, оповестиха от отрасловото ведомство. Прессъобщението дойде към 12 часа, а за 16 часа е разгласен брифинг пред медиите. Това подсказва, че визитата най-вероятно е проведено в незабавен порядък.

В анонса на министерството не се прецизира какъв е мотивът за визитата. Преди дни обаче от АЕЦ „ Козлодуй “ оповестиха, че заради повреда шести енергоблок на централата е изключен от електроенергийната система на страната.

Това се случи на 29 октомври вечерта. Пред Euronews Bulgaria от „ Козлодуй “ потвърдиха, че през днешния ден – три дни по-късно - блокът към момента не работи. Но не пожелаха да разискват повече детайлности преди визитата на министъра.

Причината за повредата била механически проблем в охладителната система на генератора – неядрената част на блока, прецизираха от атомната електроцентрала в известието от 29 октомври. Тогава те категорично подчертаха, че това е неядрената част на блока и няма смяна в радиационната конюнктура.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР