Изминалият Кибер понеделник се очертава като рекорден ден за онлайн

...
Изминалият Кибер понеделник се очертава като рекорден ден за онлайн
Коментари Харесай

Кибер понеделникът в САЩ счупи рекордите

Изминалият Кибер понеделник се обрисува като рекорден ден за онлайн извършване на покупки в Съединени американски щати. Американците интензивно са се възползвали от преференциалните оферти за покупки, а пазаруващите посредством смарт телефоните си са станали още повече, осведоми Ройтерс.

През Кибер понеделника са изхарчени рекордните 6,59 милиарда $, което е със 17 % повече от предходната година, оповестяват международните организации, като цитират компанията за изследвания Adobe Analytics, която следи онлайн извършването на покупки.

Приходите от извършването на покупки през смарт телефони възлизат на 2 милиарда $, добавя Асошиейтед прес.

Денят на благодарността и Черният петък предходната седмица, през които клиентите похарчиха 7,9 милиарда $, съгласно Adobe, също са генерирали рекордни онлайн продажби.

Най-големият ден за онлайн извършване на покупки в света до момента е Денят на самотните сърца (11 ноември) в Китай тази година, за който китайският колос в онлайн търговията Alibaba регистрира продажби за 25,4 милиарда $.

Националната федерация за търговия на дребно на Съединени американски щати заяви, че над 174 милиона американци са пазарували в обичайни магазини и онлайн през петте дни на понижения от Деня на благодарността до Кибер понеделника. Според организацията хората, пазарували както онлайн, по този начин и в магазините, са възнамерявали да похарчат с 82 $ приблизително повече, в сравнение с хората пазарували единствено в интернет, и с 49 $ повече от американците, пазарували единствено във физически магазини.

Федерацията отбелязва, че приблизително на човек са изхарчени 335,47 $. Около 75 % от изхарчените пари са били предопределени за дарове. Най-много са харчили хората на възраст от 25 до 34 години. Те са пазарували приблизително за 419,52 $. В изследването са взели участие над 3200 души в събота и неделя, като са отговаряли на въпроси за проектите си за извършване на покупки и за покупките си досега.

Понятието " Кибер понеделник " е измислено през 2005 година, с цел да насърчи извършването на покупки онлайн след завръщането на хората в офисите им, където само са имали високоскоростна интернет връзка. Терминът към момента се употребява, с цел да популяризира огромните онлайн понижения, въпреки че в този момент множеството хора имат непрекъсната връзка с интернет посредством телефоните или компютрите си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР