Изминалите празници бяха различни за милиони хора по света, след

...
Изминалите празници бяха различни за милиони хора по света, след
Коментари Харесай

Как да отблъснем хора и вируси чрез дрехите си

Изминалите празници бяха разнообразни за милиони хора по света, откакто противоепидемичните ограничения и пандемията принудиха мнозина да честват сами или в напълно стеснен кръг.

По всичко проличава, че общественото разграничаване и маските ще са част от живота ни най-малко още няколко месеца, а неотдавна се натъкнахме на технология, посредством която можем да превърнем облеклата си в самобитен щит и мярка за съблюдаване на безвредна отдалеченост.

Тя е дело на компанията SimpliSafe, която създава и продава най-различни датчици и системи за сигурност, а продуктът, който сграбчи вниманието ни, на пръв взор съставлява най-обикновен пуловер.
 Снимка 511927

При по-задълбочен разбор виждаме, че коледната декорация на дрехата е допълвана от диоди, които обаче не са вплетени в нея, с цел да подсилят коледния дух.

Освен диодите, в пуловера има малко кабели, батерия, звукова система, дребна платка, три камери със датчици за температура и още няколко джаджи, които остават невидими за близките.

Идеята на дрехата на SimpliSafe е да служи като репелент аз хората, които смеят да се приближат на по-малко от метър и половина от нас.

Термалните камери регистрират топлината на приближаващия се човек, предават сигнала към авансово програмираната платка, а тя от своя страна задейства LED диодите и звуковата система.

Истината е, че пуловерът е чисто и просто занимателен маркетингов трик на SimpliSafe, само че можем да открием справочник за това по какъв начин да създадем сходна дреха напълно сами, откакто поръчаме обособените съставни елементи от уеб страницата на компанията.
 Офисът, сътрудниците и Bump - устройството, което ни оказва помощ да пазим обществена отдалеченост
Джаджата, с която съблюдаваме обществена отдалеченост в офиса

Какви времена настанаха

Целият комплект излиза сред 180 и 200 $, което не включва цената на пуловера - него ще би трябвало да си го набавим настрана, преди да го превърнем в изискана система за съблюдаване на обществена отдалеченост.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР