Изминалата политическа година и предстоящите решения през 2024 г. коментират

...
Изминалата политическа година и предстоящите решения през 2024 г. коментират
Коментари Харесай

Какви ще бъдат предстоящите политически решения през 2024 г. : Коментар на политолози

Изминалата политическа година и идните решения през 2024 година разясняват политолозите Цветанка Андреева и Светослав Малинов в студиото на „ Твоят ден “ по NOVA NEWS.

Андреева уточни, че решението за влизането на страната в Шенген е основна стъпка напред. Малинов счита, че миналата 2023 година би трябвало да бъде оповестена за сполучлива и в политически, и в стопански проект. Той добави, че Европа е съумяла да се оправи в енергиен проект без съветските доставки.

Андреева счита, че министрите от актуалното държавно управление ще бъдат ревизирани, а ГЕРБ имат право на промяна, защото ще носят отговорност. „ Тази промяна няма да е съпроводена с драматизъм “, добави тя. Малинов счита, че „ няма да си отидат тези, които заслужават, а тези, за които се договорят и от време на време са неуместни “. Той е оптимист, че управниците ще се оправят с провокациите, а „ опозицията към този момент е безпомощна “.

Андреева е на мнение, че президентът Румен Радев ще продължи да подлага на критика властта и да оспорва евроатлантическото болшинство. По нейни думи, тъкмо поради това той е консолидиращ фактор за ръководещото болшинство. Малинов счита, че Радев се е „ озлобил против болшинството “ и ще продължи с тази политика. Той счита, че съдружно съглашение като официална коалиция не е потребно и няма да се случи. „ Ако ротацията се реализира сполучливо към този момент е съдружно съглашение, което може да бъде и написано “, добави той.

Андреева уточни, че Движение за права и свободи няма да желаят министерски постове, „ за тях е добре да са факторът, който държи болшинството и на който се държи евроатлантическата коалиция “. Малинов сподели, че рецензията към Движение за права и свободи е, че са се трансформирали в „ композиция сред политическа и бизнес корпоративна организация “. Той добави, че може да има доста съпредседатели в партията, само че водачът е единствено един. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР