Изминалата 2018-а беше доста наситена със скандали. Най-ярко мога да

...
Изминалата 2018-а беше доста наситена със скандали. Най-ярко мога да
Коментари Харесай

PR-експер: Управници не разбират важността на комуникациите

Изминалата 2018-а беше много наситена със кавги. Най-ярко мога да отразя обстановката да вземем за пример с Българската организация по храните и проблема с животните в Странджа.
Те са безусловно учебникарски образец по какъв начин едно вярно управническо решение, а точно ограничение на вредите и налагане на карантина, се прави по толкоз несръчен метод и при липса на толкоз доста информация и връзки, че на финала се трансформира в същинска злополука.

Това сподели за БНР PR-експертът Любомир Аламанов - един от основателите на платформата „ Център за разбор и спешни връзки “ в резюме на рецесиите в връзките през миналата година.

„ За страдание, огромна част от хората, които ни ръководят, към момента функционално не схващат значимостта на връзките в сегашен ден. Хората се трансформираха. За последните няколко години обществените мрежи и целия нов метод на връзка в интернет освен докара до научно-техническа гражданска война, а до качествена смяна в самото схващане на хората. Хората станаха дейни консуматори на същинска информация. Когато тази информация липсва, се основава така наречен информативен вакуум. Ако ръководещите не запълнят осведомителния вакуум със смислена, потребна, добра, учаща информацията, хората си го запълват сами с всевъзможни лудости и нелепости, които чуят или си измислят. Затова оттук насетне ще е все по-важно осведомителните акции – положителната, вярна навременна връзка, с цел да не се пораждат рецесии от другояче верни управнически решения “.

Той разяснява и изявлението на зам.-министър на правораздаването за измененията в Наказателно-процесуалния кодекс, че така наречен секрети арести са единствено за непослушни деца: „ Това е безспорен образец на властник, който не схваща на кого приказва, с кого приказва. Може би има някаква задача - да отбрани някакъв закон или някакво предложение - и за следващ път наскърбява хората, все едно сме някакви крепостни селяни и все едно нещо принудително вършим, насажда хипотеза за виновност – нещо, което е неприемливо. Вече видяхме един вицепремиер по какъв начин за непремерени приказки и безумна връзка си потегли. Явно в скоро време може би на някой заместник-министър ще му пристигна времето “.

Добрите образци в връзките съвсем не се виждат, тъй като положителната връзка не поражда рецесии, посочи специалистът, който отличи реакцията на екипа на столичния кмет Фандъкова, намерил метод да беседва с хората, които имат бизнеси по ул. „ Граф Игнатиев “.

Според Аламанов идната година ще бъде „ много забавна “ в областта на връзките поради идните избори. Той е впечатлен от неумението на политиците да сервират извиненията си.

„ За европейските избори това ще бъде доста значима година, тъй като цяла Европа е разтърсена от много случки и събития, а популистката вълна се надига. За страдание, част от европейската администрация не съумя още веднъж да комуникира добре проблеми като миграцията, като Брекзит… и в неналичието на тази връзка се настаниха доста комфортно популисти, които споделиха, че имат незабавно подготвени решения. Силно се надявам, че някои партии, които споделят, че не харесват Европейския съюз, ще бъдат поредни в своята позиция и няма да се кандидатират за евроизборите “, разяснява още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР