Изминаха седем години откакто някой тенисист успя да спечели последователно

...
Изминаха седем години откакто някой тенисист успя да спечели последователно
Коментари Харесай

Синер преследва постижение на Федерер и Джокович в Индиън Уелс

Изминаха седем години откогато някой тенисист съумя да завоюва поредно Australian Open и Индиън Уелс – първия за сезона шампионат от Големия шлем и първия от сериите Мастърс 1000. За последно „ златното “ достижение направи Роджър Федерер през 2017 година, когато на финала в Мелбърн победи Рафаел Надал в героичен 5 сетов дуел, а по-късно надделя и сънародника си от Швейцария Стан Вавринка в спор за трофея в Калифорния.

Сега сходна опция се открива и пред Яник Синер. 22 годишният италианец заслужи първата си купа от Големия шлем в края на януари, побеждавайки на финала Даниил Медведев с поврат от 0:2 до 3:2 сета. Месец по-късно Синер, повторен първенец от Sofia Open (2020, 2021), се завърна на корта на.

Тази седмица супер геният на Италия ще бъде измежду горещите имена в Индиън Уелс, а при нов успех ще стане първият след Федерер, печелейки поредно в Австралия и Калифорния.



През последните няколко години Новак Джокович нямаше тази опция, откакто не беше допускан до присъединяване поради неналичието на ваксина против ковид.

Статистиката демонстрира, че от 2010 година насам, като се изключи упоменатия сезон 2017, единствено още един тенисист е правил въпросния дубъл – Australian Open и Индиън Уелс. Това е Новак Джокович.

През 2011 година сърбинът направи първия си супер сезон в тура. Той не просто завоюва поредно в Мелбърн и Калифорния, само че позволи първата си загуба чак на полуфиналите на „ Ролан Гарос “ през юни (от Роджър Федерер).

„ Джокера “ съумя да направи дубъл Australian Open - Индиън Уелс също и през 2015 и 2016 година Тогава в Мелбърн той победи на два пъти Анди Мъри, а в Калифорния се оправи надлежно с Роджър Федерер (2015 г.) и Милош Раонич (2016 г.).

На косъм до сходно достижение беше и Рафаел Надал през 2022 година Тогава „ Матадора “ завоюва за повторно в кариерата си трофея в Австралия, само че в Индиън Уелс отстъпи на финала пред Тейлър Фриц, получавайки поредна травма в кариерата си.

Ако успее да повтори този страховит триумф, Яник Синер по всяка възможност ще запише и персонален връх в ранглистата, изкачвайки се до №2.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР