Измина седмица от публикуването на сензационното разследване на известния американски

...
Измина седмица от публикуването на сензационното разследване на известния американски
Коментари Харесай

Разследване и наказание: Западът се страхува от две думи, прозвучали от Москва

Измина седмица от публикуването на сензационното следствие на известния американски публицист Сиймор Хърш за това кой е взривил “Северен поток ”, а западната общественост към момента се прави, че нищо не се е случило. Прессекретарят на съветското външно министерство Мария Захарова се поинтересува саркастично по този въпрос: „ Е, къде са натовските специалисти по „ Новичок “ и мъртвите патици, които един път годишно постоянно отправяха неуместни обвинявания от нищото, заявявайки, че имат “хайли-лайкли ” данни? ”

Основните западни медии като цяло замълчаха от началото, пробвайки се да не виждат тази история. След това някои насилствено разгласиха някъде на двадесетата страница няколко реда, че Хърш е напечатал „ нещо неуместно там “, само че с това тематиката завърши. А някои медии като цяло взеха решение да пропуснат самата история, като незабавно започнаха с „ разкритие на черната магия “. Например организация “Ройтерс ”, чиито материали се препечатват безсистемно от мнозина на Запад, разгласява обособена публикация, в която се показва, че Хърш е бил видян преди този момент да прокарва „ спорни “ теории. В резултат на това някои западни вестници просто споделиха на публиката кой е Хърш, без даже да си създадат труда да обяснят за какво го помнят.

Показателна е реакцията на авторитетния американски вестник “Лос Анджелис Таймс ”. Без да написа за наличието на самото следствие на Хърш, неговият редактор стартира бележката си по този начин: „ Сигурно сте гледали отчета на лауреата на “Пулицър ” Сиймор Хърш “. Оригинален метод! Тоест вестникът осъзнава значимостта и резонанса на следствието, само че взема решение незабавно да удари създателя му, без да осведоми читателите за наличието.

Освен това „ разобличението ” е не по-малко автентично. Редакторът на ЛАТ се присмива на изказванието на Хърш, че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е работил в тясно съдействие с американските разследващи организации след войната във Виетнам. Авторът назовава това „ неуместно “: видите ли, войната е завършила, когато Столтенберг е бил на 16 години! Той явно (за разлика от Хърш) не се е срещнал с биографията на сегашния началник на НАТО. Иначе от нея щях да схвана, че политическата му кариера стартира с присъединяване в митинг против бомбардировките на Виетнам до посолството на Съединени американски щати в Осло, по време на който e строшен прозорецът на дипломатическата задача. В резултат на това полицията арестува няколко другари на младия Столтенберг, само че не и негосамия. Не става ли ясно какво загатва транспарантно Хърш?

Но, пробвайки се да скрие от обществеността си сензационното разкритие на акта на държавен тероризъм, осъществен от Съединени американски щати и Норвегия, западната преса въпреки всичко деликатно следи реакцията ни към него. Британският “Дейли Експрес ”, който за следващ път неправилно пояснява думите на Дмитрий Песков, бие паника: „ Русия заплашва газопровода “Великобритания-Норвегия ”, обещавайки наказване за теча в “Северен поток ”. Ама те “теч ” ли назовават гърмежите на газопровода?!

Припомняме: прессекретарят на съветския президент обърна внимание на странното безмълвие на западните медии за сензацията от Хърш и прикани за „ намерено интернационално следствие на тази невиждана офанзива против значимата интернационална сериозна инфраструктура “. След това добави: „ Невъзможно е да оставим това, без да разкрием причинителите и без да ги накажем “.

Съгласете се, доста е мъчно да се види в тези думи опасност за газопровода “Великобритания-Норвегия ”. Британците обаче към този момент се паникьосват от две думи: " следствие " и " наказване ". Защото те прелестно схващат до кого ще стигне всяко независимо следствие на терористичната офанзива. Всъщност реакцията на публикацията на Хърш в западните медии е доказателство за това, че виновен негонен бяга.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР