Измамници плъзнаха из Пловдив, спекулирайки с милосърдието в навечерието на

...
Измамници плъзнаха из Пловдив, спекулирайки с милосърдието в навечерието на
Коментари Харесай

Измамник ни обещава чудо по Коледа

Измамници плъзнаха из Пловдив, спекулирайки с милосърдието в навечерието на Коледа. Млад мъж на забележима възраст към 25 години пресреща минувачи в подлеза на Централна гара в града.

Младежът стопира най-вече дами, прави им усмихнато комплимент за грациозност, след което пита ведро дали биха се присъединили с левче или две в коледна акция за 7-годишно болно момче. Със събраната сума то щяло да бъде излекувано, оповестява " Марица ".

По думите на измамника, хлапето не живее в обикновено семейство, а се отглежда в дома „ Мария-Луиза” в Пловдив и има здравословен проблем, който изисква скъпо лекуване.

Нямаме такова момче, сподели директорката на общественото заведение Дарина Кукева. Не сме събирали средства за никого и не е това методът, безапелационна бе тя. Директорката дефинира случая като следващата нечиста сделка на измамници, които се показват за благотворителни фондации и употребяват злонамерено имената на разнообразни институции.

Ако станете очевидец на подобен опит за машинация или се усъмните в някоя от коледните благотворителни начинания, сигнализирайте в най-близкото отделение на полицията, прикани представителят на регионалната дирекция Анелия Влахинова.

Тя посъветва още да се оповестят допустимо най-вече елементи. На всеки сигнал екип ще се отзове на мястото, с цел да направи инспекция, увери тя. Може да се заяви и на телефон 112.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР