Измамник по професия“- по този начин пловдивската прокуратура определи задържания

...
Измамник по професия“- по този начин пловдивската прокуратура определи задържания
Коментари Харесай

Разкриха как е действала схемата с фалшиви обяви за работа в Пловдив

„ Измамник по специалност “- по този метод пловдивската прокуратура дефинира арестувания мъж, който измамил над 80 души от цялата страна с подправени разгласи за работа. 

 Жертвите са най-вече безработни. На тях той обещавал надомна работа. За задачата им е било належащо да му преведат избрана сума пари за материали, оповестява. 

Измамникът развивал сходни схеми от 2012 година, сподели Атанас Илиев от Районна прокуратура - Пловдив. 

Последната скица на 37-годишния мъж от Перник, работи в уебсайт за надомна работа.  “Той подава публикация в уебсайт за надомна работа за сглобяване на играчки. Хората се обаждат, след което той им желае по 42 лв., с цел да им изпрати материалите, с които да сглобяват играчките, с ангажимента, че като сглобят играчка, той ще им заплаща по 40 стотинки. Но сега, в който хората изпратят 42 лв., всичко за тях завършва ”, изясни прокурор Илиев.

Справката за съдимост на измамника, направена от районната прокуратура в Пловдив показва, че мъжът се занимава с сходни схеми от 10 години, за които има влезнали в действие присъди и даже е лежал в пандиза. 

“Затова действието е осъществено при рисков рецидив. Точно това ми даде основането да го нарека “Измамник по специалност ”. За нас той е подобен ”, съобщи още прокурор Илиев. “Имаме работно обвиняване с 36 излъгани лица. Имаме оперативни данни за над 80 излъгани лица. И продължаваме да търсям хора, защото откриваме, че доста от потърпевшите не са подавали сигнали ”.

Илиев прикани хората, станали жертва на такава лъжлива скица, да подадат сигнали, с цел да продължи работата по-делото.

  “Изпращат имейли от името на енерго сдружение, че би трябвало да се възвръщат суми за импортирани такси за ток. Целта е жителите да вкарат данните от кредитна или дебитна карта, с цел да могат след това измамниците да ги употребяват ”, изясни новата скица прокурор Атанас Илиев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР