Измъчван от намаляващото пространство за паркиране на стотици хиляди велосипеди,

...
Измъчван от намаляващото пространство за паркиране на стотици хиляди велосипеди,
Коментари Харесай

Откриха подводен гараж за велосипеди в Амстердам

Измъчван от намаляващото пространство за паркиране на стотици хиляди колела, Амстердам откри първия от най-големите си комплекси за паркиране на колела, построен под водата в границите на реформаторски инженерен план.

Съоръжението е построено под Open Haven Front, приток на градската река IJ, и ще бъде последвано от друго до самата река IJ, което ще бъде намерено през февруари.

Те ще имат общ потенциал за 11 000 велосипеда.

" Заедно оборудванията ще бъдат най-големите в града ", обявиха от община Амстердам, като предният склад Open Haven ще може да поеме 7000 велосипеда, а обектът откъм IJ - към 4000.

Строителството стартира през 2019 година и включваше отводняване на част от Open Haven Front до централната гара в Амстердам.

Видеоклип с времеви период, оповестен от община Амстердам, демонстрира по какъв начин водата е изпомпана, структурата е издигната и регионът в последна сметка е наводнен още веднъж.

" Разполагаме с доста познания и опит, когато става въпрос за вода ", съобщи пред Агенция Франс Прес на церемонията по откриването заместник-министърът на инфраструктурата на Нидерландия Вивиан Хайнен.

Това вместилище " употребява оптимално пространството, с което разполагаме в една дребна страна ", сподели тя.

Според архитектурното бюро wUrck, проектирало ултрамодерните паркинги, които имат за цел да припомнят за океанската си среда, транспортни ленти водят велосипедистите на 9 метра под равнището на земята.

" Велосипедистът влиза във мислена стрида с недодялан екстериор от базалт и натурален камък и равен, ярък интериор ", се споделя в изказването на компанията.

" Сега ще бъдете сигурни, че можете незабавно да паркирате велосипеда си, когато дойдете на гарата в Амстердам ", съобщи съветничката по превоза в града Мелани ван дер Хорст.

В Амстердам има почти 900 000 велосипеда, които правят към 625 000 пътувания на ден, съгласно проекта на града за 2021 година за веломониторинг - и намирането на подобаващ паркинг от дълго време е главоболие. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Амстердам / Нидерландия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР