Излязоха още подробности за българите, арестувани за шпионаж във Великобритания.

...
Излязоха още подробности за българите, арестувани за шпионаж във Великобритания.
Коментари Харесай

Шпионите на Острова са били председатели на секционни комисии

Излязоха още детайлности за българите, задържани за шпионаж във Англия. Вчера вечерта се появи информацията, че сигналът за тях е подаден от проверяващия публицист Христо Грозев.

 

" Г-н Грозев е подал сигнал към английските служби за тези трима българи - 45-годишният Орлин Русев, 41-годишният Бисер Джамбазов и 31-годишната Катрин Иванова, само че те към този момент са били обект на интерес от страна на английските служби. От доста време са били под вниманието на службите. Те са застрашавали живота на Христо Грозев, не директно, знаете - той не може да посещава много страни, дори и такива, които са част от Европейски Съюз. Руските служби желаят да го унищожават, а тези хора са работили за тях. Българската прокуратура работи по тези лица и техните връзки със страната ни. Те са взели участие в мрежа за подправени документи. "

 

Това съобщи в ефира на Нова телевизия Йордан Цалов от интернационалната работа на Военновъздушни сили, част от проверяващата група " Белингкат ".

По думите му във Англия те са правили много съмнителна активност - вечер са работили, а денем правили благотворителна активност.

В пресата на Острова се споделя, че двама от тях даже са се представяли като поляци, имали са и подправени журналистически карти, както и парцел наоколо до резиденция на кралското семейство. Голяма част от сънародниците ни са обезпокоени, че те са боравили с персоналните им данни, тъй като са били ръководители на секционни изборни комисии и би трябвало от ЦИК да обяснят по какъв начин те са заемали такива позиции. У тях са открити 19 подправени паспорта.

 

Срещу българите няма повдигнати обвинявания.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР