Изложбите от 25-ото Габровско биенале на хумора и сатирата в

...
Изложбите от 25-ото Габровско биенале на хумора и сатирата в
Коментари Харесай

25-о бианале на хумора и сатирата в Габрово

Изложбите от 25-ото Габровско биенале на хумора и сатирата в изкуството ще бъдат открити довечера. Пред публиката ще бъдат показани определените за присъединяване карикатури и произведения на актуалното изкуство.

Габровското биенале на хумора и сатирата в изкуството е един от най-големите и остарели конгреси за образно изкуство в България, а актуалното 25-то издание е отдадено на екологията. За присъединяване в биеналето бяха изпратени 1100 произведения на художници от 77 страни. След селекцията на интернационалното жури за присъединяване са определени 120 карикатури и произведения на актуалното изкуство.

На награждаването довечера ще станат ясни носителите на огромната премия " Златен Езоп " в двата конкурсни раздела. 25-то издание на биеналето се организира в годината, в която Музеят на хумора и сатирата отбелязва своята 50-годишнина и наградният фонд е доста по-голям.

Освен произведения на създатели от целия свят, които ще бъдат разполагаем до 30 септември, биеналето показва и паралелната стратегия от събития.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР