Изложбата в Кристо и Жан Клод. Живот = творби =

...
Изложбата в Кристо и Жан Клод. Живот = творби =
Коментари Харесай

Кристо и Жан Клод в София преди опаковането на Триумфалната арка

Изложбата в „ Кристо и Жан Клод. Живот = произведения = планове “ е може би едно от най-мащабните културни събития на сезона в София. Повод за нея е идното пакетиране на Триумфалната арка в Париж на 18 септември, което ще сбъдне фантазията на Кристо и Жан Клод отпреди цели 60 години, въпреки и осъществена от екипа на световноизвестния художник след гибелта му предходната година. И това е последният план на тандема, който може да бъде съпреживян и без създателя му. Той ще покаже, че всичко е допустимо, споделя Гергана Мудова, един от уредниците на изложбата.


Не инцидентно централно място в нея заема платното на Волфанг Фолц, фотографът на двойката и техен сподвижник, показващо работата на Кристо по пакетирането на Триумфалната арка.


За разлика от първата огромна галерия с работи на Кристо отново в СГХГ през 2014 година, в този момент посетителите ще могат да видят и някои доста интимни моменти от персоналния живот на звездния тандем. Те доста са се обичали и постоянно са се целували, което е запечатано от фотографиите на Волц, споделя Гергана Мудова. Изложбата е придружена от редица други събития, отдадени на Кристо и проведени от Столична община, за които ще чуете в звуковия файл.


Снимки: Волфанг Фолц, фондация „ Кристо и Жан-Клод “ / СГХГ
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР