Изложбата Тя. Въпреки всичко на художничката Фанка Борисова ще може

...
Изложбата Тя. Въпреки всичко на художничката Фанка Борисова ще може
Коментари Харесай

Изложбата Тя. Въпреки всичко: Когато рисуването е терапия

Изложбата " Тя. Въпреки всичко " на художничката Фанка Борисова ще може да бъде забелязана във Vivacom Art Hall Oborishte 5 в интервала 8-19 февруари.

Авторката в никакъв случай не е имала дом, друг от обществена институция. Фанка е с диагноза умствена назадничавост и за нея рисуването е тип терапия и метод да преодолее неприятните условия, изолацията и заключените порти, зад които живее. Творчеството ѝ е видяно от журналиста на NOVA Глория Николова в края на предходната година, когато тя описа за положението на психиатричната грижа в България в документалния материал " Последна спирка " НенужниТЕ ". В него бяха показани три от домовете за психологично заболели и умствено изостанали хора у нас и методът им на живот, който възмути Европа.



" Решихме да организираме изложбата на Фанка Борисова, тъй като това е нашият метод да покажем, че геният живее и може да бъде открит даже на най-необичайните места. А за художничката това е тласък и самопризнание, че някой я вижда. Точно какъвто е смисълът на нашата специалност - да откриваме и да демонстрираме " – показа Глория Николова.

Селекцията от 28 рисунки на Фанка Борисова ще бъде ситуирана в зала " Галерия " (ниво -1) на Vivacom Art Hall Oborishte 5 в интервала 8–19 февруари 2022 година, с вход свободен. Всички произведения могат да бъдат закупени.



*В Галерията се съблюдават всички противоепидемични ограничения, позволяват се хора единствено с показан зелен документ от: имунизация, преболедуване, PCR тест и антигенен тест.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР