Изложбата Self-brainwashing на Михаил Михайлов е подредена в Plus 359

...
Изложбата Self-brainwashing на Михаил Михайлов е подредена в Plus 359
Коментари Харесай

Михаил Михайлов показва рисунки, инсталация, обекти и пърформанс

Изложбата Self-brainwashing на Михаил Михайлов е подредена в Plus 359 Gallery в София и можете да я видите до 26 юни 2021.

„ В изложбата са изложени както рисунки, апаратура, обекти и пърформанс, само че не това е главното. Основното е самата тематика, с която се занимава изложбата, и това е усещането на действителността и операцията на това усещане “, сподели за БНР Михаил Михайлов.

По думите му изложбата слага въпроса за отношението ни към действителността и дали то не е релативно и дали ние можем да създадем разликата сред действително и нереално.

„ Що се отнася до това, което е изложено на пръв взор вършат усещане един бели, нереални статуи, за които човек може да гадае каква е функционалността им.

Приличат на лечебни статуи, в които човек може да сложи главата си и да пъхне ръката си. Това, което ги прави характерни е материала, от който те са направени и това е един бял плат, който ние познаваме напоследък от пандемията. Това е платът, с който се създава този бял гащеризон, който ние виждаме по време на пандемията доста постоянно и аз употребявам този предпазен гащеризон още от 2006 година със напълно друга цел .

В началото като камуфлаж, като един тип проекционно, и малко по-късно започнах да видоизменявам този материал в перформативните си съоръжения “, добави в предаването „ Графити по въздуха “ Михайлов.

Намерени предмети на улицата той обгръща с абсорбиращ памук и предпазен гащеризон.

„ Това е концепцията на самата галерия, влизайки в изложбата човек да получи нова посока на мислене, да пречупи общоприетия взор на нещата и за това способстват останалите обекти. В изложбата са изложени рисунки от серията „ Прах в прахта “ или „ Дъжд в студа “, които на пръв взор наподобяват като елементарен прахуляк, само че когато човек се приближи по-близо схваща, че това е нарисуван прахуляк и това по някакъв метод обръща отношението към тях и трансформира нещо в мозъка , тъй че човек стартира да приема тези рисунки като нещо доста особено “.

Повече можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР