Изложбата АРТпредседателство“ на карикатуристите от Прас Прес“ гостува от днес

...
Изложбата АРТпредседателство“ на карикатуристите от Прас Прес“ гостува от днес
Коментари Харесай

Невъзпитаните карикатуристи откриват АРТпредседателство“-то и в Пловдив

Изложбата „ АРТпредседателство “ на карикатуристите от „ Прас Прес “ гостува от през днешния ден в Етнографския музей – Пловдив. Алла и Чавдар Георгиеви, Христо Комарницки и Чавдар Николов са уверени, че все един ден хубостта ще избави света и показват грозотата на актуалната политика посредством хубостта от творбите на Леонардо да Винчи, Пикасо, Мунк, Матис, Ван Гог и Гоя. 

Това е трета поредна галерия на Невъзпитаните карикатуристи.

Покрай Българското европредседателство създателите са пресъздали в карикатури уникати от европейската политика като Туск, Юнкер, Меркел, Макрон, Мей, Курц и останалите. 

Девизът на тази приятност е „ Съединението прави силата ", по този начин както ни съветваше от дълго време кан Кубрат в онази алегория с пръчките и както доста по-късно го направи Pink Floyd, когато я имаше Стената, пишат карикатуристите.

„ Артисти от всички страни, обединявайте се “ стана натурален лозунг на АРТпредседателството им. Така, напълно безконтролно и безгрижно, те сплотяват своите творби с европейските шедьоври на изобразителното изкуство. Нека дружно изпитаме удоволствието да се надсмеем на европейското и българско съединяване на двуличие, дало си среща тези дни в Пловдив.

Изложбата ще продължи до 25 март.

 Снимка
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР