Изложба с ученически творби В страната на справедливостта е открита

...
Изложба с ученически творби В страната на справедливостта е открита
Коментари Харесай

ВСС е домакин на детска изложба, посветена на справедливостта

Изложба с училищен произведения " В страната на справедливостта " е открита във Висшия правосъден съвет, оповестяват от институцията.

С нея се отбелязва деветата година от реализирането на Образователната стратегия " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури ", която се реализира по съглашение с Министерството на образованието и науката.

При откриването посетители бяха Мария Гайдарова – зам.-министър на образованието и науката, Ваня Кастрева - шеф на Регионалното ръководство на образованието, шефове на съдилища, магистрати...

Всички те бяха посрещнати от представляващия Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев и членовете Цветинка Пашкунова, Калина Чапкънова и Евгени Иванов.


„ Вече девет образователни години магистрати от съдилищата и прокуратурите в цялата страна влизат в класните стаи и срещат учениците със правосъдната власт в Република България, образуват тяхната правна просветеност и просвета, възпитават ги в почитание към закона и държавността.

Да ангажираш вниманието на децата и да видиш по какъв начин се развиват. Това е приносът на тази стратегия към тях, тъй като във всяка от показаните рисунки доста блестящо личат тематиката и мислите на учениците ", обърна се към присъстващите Магдалинчев.

Той акцентира извънредно дейната и безкористна работа на магистратите по просветителната стратегия на Висш съдебен съвет и МОН, вследствие на което „ децата рисуват страната на реда, на закона и справедливостта “.

" Картините от изложбата показват гледната точка на учениците за правото “, удостовери и председателката на ОС-Кюстендил Пенка Братанова, която описа по какъв начин са основани творбите и даде информация за работата на окръжния съд по въпросната образователна програма.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР