Изложба „Коледен благослов” на обредни хлябове, картички с българска бродерия

...
Изложба „Коледен благослов” на обредни хлябове, картички с българска бродерия
Коментари Харесай

Деця подредиха изложба „Коледен благослов” в „Недкович”

Изложба „ Коледен благослов” на обредни хлябове, картички с българска бродерия и коледни сувенири бе подредена в къща „ Недкович”. Събитието e част от програмата „ Светлина и надежда” 2018 на Стария град.

Изделията са дело на деца и младежи от клуб „ Здраве” с началник Дорка Четрафилова. В хайета на първия етаж в къща „ Недкович” са завършени три Коледни къта.

Първият включва картички с българска бродерия, които се шият с кръстат бод; плетива на една кука-камбанки и Коледни звезди; ботушчета от шита дантела (кене).

Вторият ъгъл се състои от Коледно дръвче, коледарска китка, обредни хлябове и краваи.

Третият е Новогодишен-изложени са сурвачки и елха.

Дорка Четрафилова, която е дълготраен възпитател, изнесе презентация за обредността на Бъдни вечер.

„ Бъдни вечер е празникът, който всички чакаме с неспокойствие.Нарича се още Суха Коледа, Малка Коледа, Неядка.Празникът се празнува в стеснен фамилен кръг-на този ден всеки бърза да се завърне при фамилията си.В навечерието на празника християните чакаме и раждането на сина Божи или Рождество Христово.Народът ни чака довечера с доста очаквания, тъй като тя е вечер на бъдното, ние назоваваме желанията си за положително бъдеще.Дори има вярване, че тъкмо в 24:00 часа на 24.12. против 25.12.небето се отваря и който е правоверен, ще му се осъществен желанията”, обърна се към децата и младежите от клуб „ Здраве” Дорка Четрафилова. /Марица.бг

тагове деца коледен блогослов недкович  Деця подредиха галерия „ Коледен благослов ” в „ Недкович ”  Деця подредиха галерия „ Коледен благослов ” в „ Недкович ”  Деця подредиха галерия „ Коледен благослов ” в „ Недкович ”  Деця подредиха галерия „ Коледен благослов ” в „ Недкович ”
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР