Изложба живопис на един от най-добре познатите съвременни художници в

...
Изложба живопис на един от най-добре познатите съвременни художници в
Коментари Харесай

Иван Милушев и неговия идеалистичен свят на съхранените илюзии показва Възраждане

Изложба живопис на един от най-добре познатите модерни художници в България - Иван Милушев, е подредена в пловдивската изложба " Възраждане ". Творбите може да се прегледат онлайн, в арт салона, на уеб страницата и на фейсбук страницата на галерията до 5 декември.> " Изида "
Иван още веднъж ни вкарва в своя идеалистичен свят на съхранените илюзии. Свят, в който положителното е запазена марка. Свят, в който можеш да поднесеш душата си в една молитва, да повериш другарството си на едно коте, да приемеш добродушно самотата си като отдаден в задача. Изповедалната форма на някои от картините елегантно кореспондира с фината еротика на голите женски тела. Наивизмът на един художнически почерк идеално се съвместява с мирните и внимателно открити композиционни решения в платната. Мир, който не е примирие, а мъдрост на един признат, осмислен и оценен позитивно, креативен живот, написа галеристката Краси Алексиева.> " Диана "
Иван Милушев е роден през 1956 година в Благоевград, приключва Художествената гимназия София (1975), а по-късно НХА в София (1981), компетентност " Илюстрация " при проф. Румен Скорчев. Член е на СБХ. Има над 40 независими изложения и голям брой общи изложения в страната и чужбина. От 2013 година е шеф на Градската художествена изложба в Благоевград. През 2014 година е почетен с диплом от Кеймбридж за изцяло творчество и принос в развиването на художественото изкуство. Професионалната му кариера е съсредоточена в живопис, акварел, графика и илюстрация. Носител е на национални и интернационалните награди. Негови работи са владеене на Националната художествена изложба - София, сбирка " Лудвиг ", Виена, Австрия, Вашингтонската Конгресна библиотека и доста частни сбирки в страната и чужбина.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР