Изложба Експанзионизъм. Жест - материя - знак“ на световноизвестния художник

...
Изложба Експанзионизъм. Жест - материя - знак“ на световноизвестния художник
Коментари Харесай

Световноизвестният художник Албино Пити открива изложба в Плевен

Изложба „ Експанзионизъм. Жест - материя - знак “ на световноизвестния художник Албино Пити ще бъде открита на 6-ти февруари от 17:00 ч. в Художествена изложба „ Илия Бешков “ в Плевен.

Авторът е с италиански генезис, чийто креативен път минава, с изключение на през Италия, също по този начин през Холандия, Испания, България и още голям брой страни, в които живее, твори и провежда изложения.

Изложбата, която следва да бъде показана в Плевен, сплотява креативните търсения на художника от последните няколко години. В експозицията ще бъдат показани над 100 произведения на създателя, рисувани в интервала от 2012 година до 2024 година Ще бъдат включени и няколко произведения на студенти от Нов Български университет, рисувани в границите на креативна работилница, извършена от Албино Пити през м. ноември 2023 година в университета.

На 7 февруари в ХГ „ Илия Бешков “ ще се организира и креативна работилница, ръководена от Албино Пити, с присъединяване на възпитаници от Националното учебно заведение по изкуствата в Плевен.

Албино Пити е притежател на доста интернационалните награди. Негови произведения са излагани в Италия, Франция, Швейцария, Белгия, Холандия, Германия, Австрия, Съединени американски щати, Испания, Югославия, Словакия, България, Португалия, Люксембург, Монако, Обединените арабски емирства, Сан Марино, Канада, Англия, Индонезия, Мароко, Швеция, Дания и други страни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР