Изложба 100 години футбол с любимия отбор“ ще бъде подредена

...
Изложба 100 години футбол с любимия отбор“ ще бъде подредена
Коментари Харесай

Изложба разкрива непознати факти, свързани с футболен Благоевград

Изложба „ 100 години футбол с обичания тим “ ще бъде подредена на пл. „ Георги Измирлиев “ в регионалния център на Пиринско.

Експозицията съдържа постерни табла с информация и изображения, истински фотографии, документи и предмети, свързани с развиването на футболния спорт в Благоевград.

Тя е първата по рода си в сходен мащаб за нашия град и включва в себе си едва познати и незнайни обстоятелства за най-масовия спорт.

Изложбата ще бъде открита по самодейност на Община Благоевград, със съдействието на Регионален исторически музей, Сдружение „ 14-ти Пехотен Македонски полк “, ОФК „ Пирин “ – Благоевград, ФК „ Пирин лейдис “, ДЮШ „ Пирин “, футболните клубове за деца и юноши „ Пирин 2001 “, Орлетата “ и „ Хлапетата “.

Специален принос за експозицията имат още Методи Кехайов, Йордан Стоянов и Димитър Керемедчиев, футболни клубове, жители, донори и колекционери, чиито културни полезности са показани в изложбата.

„ 100 години футбол с обичания тим “ ще бъде открита на 17 май в 17.00 часа на пл. „ Г. Измирлиев “ и от 18.00 часа в Регионален исторически музей.

Организаторите на самодейността канят всички някогашни и сегашни треньори, състезатели и деятели, поданици и посетители на Благоевград да се срещнат с експозицията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР