Излизането на САЩ от Съвместния всеобхватен план за действие дестабилизира

...
Излизането на САЩ от Съвместния всеобхватен план за действие дестабилизира
Коментари Харесай

САЩ подриват режима за неразпространение на ядрени оръжия, предупреди Путин

Излизането на Съединени американски щати от Съвместния изчерпателен проект за деяние дестабилизира ситуацията в района и способства за подриване на режима за неразпространение на нуклеарните оръжия.

Това предизвести съветският президент Владимир Путин на срещата на Шанхайската организация за съдействие (ШОС) в Бишкек, Киргизстан, представен от съветски медии.
 Китай предизвиква постоянни контакти с Иран без значение от обстановката
Китай предизвиква постоянни контакти с Иран без значение от обстановката

Ще ускори координацията в Организация на обединените нации, ШОС и други интернационалните организации в отбрана на интернационалното право и развиващия се свят

Той напомни, че нуклеарната договорка с Иран е единомислещо утвърдена от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации през 2015 година По думите му решението на Съединени американски щати да изоставен договорката освен дестабилизира ситуацията в района, само че и способства за подкопаване на режима за неразпространение на нуклеарните оръжия.
 Снимка 429047
Източник:

Путин разясни, че Русия като ръководител на ШОС ще упорства участниците в нуклеарната договорка с Иран да съблюдават уговорките си, защото това е единственият логически и верен път.

Руският президент разяснява и други тематики. Поражението на екстремистите в Сирия, по думите му, е с помощта на помощта на Русия. Според него първостепенна задача е премахване на тероризма в арабската страна.

Президентът на Русия дефинира битката с тероризма като един от главните цели на ШОС.

Путин съобщи на срещата на ШОС, че е належащо да се построи евразийско пространство с взаимноизгодно партньорство без " политически и стопански нарцисизъм ".

По време на срещата индийският министър председател Нарендра Моди прикани страните, които подкрепят и финансират тероризъм, да бъдат подведени под отговорност. Той индиректно нападна страни като Пакистан.

Лидерите на страните членки на ШОС се подписаха под взаимна декларация на срещата на върха в Бишкек . Документът най-вече отразява позицията за разширение на организацията. Също съдържа общата им оценка по международни и районни проблеми.
 Снимка 429048
Източник:

Русия поема представителството на организацията . Страните се съгласиха идната среща на върха да е в съветския град Челябинск на 22-23 юли 2020 година

В ШОС членуват Индия, Казахстан, Киргизстан, Китай, Пакистан, Русия, Таджикистан и Узбекистан . Монголия, Иран, Афганистан и Беларус са със статут на наблюдаващи, а Шри Ланка, Турция, Азербайджан, Армения, Камбоджа и Непал са със статут на страни сътрудници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР