Излизането на САЩ от иранското споразумение ще навреди на атмосферата

...
Излизането на САЩ от иранското споразумение ще навреди на атмосферата
Коментари Харесай

Русия: Излизането на САЩ от иранското споразумение ще разклати сигурността в света


Излизането на Съединени американски щати от иранското съглашение ще навреди на атмосферата на сигурност в света, счита Русия.

Говорителят на съветския президент Дмитрей Песков разяснява информацията, че Вашингтон може да се изтегли от интернационалния контракт. Според него възможното излизане на Съединени американски щати от иранското нуклеарно съглашение ще има доста отрицателни последици, като ще навреди на атмосферата на сигурност в света и на неразпространението на нуклеарно оръжие.

„ Подобни дейности еднопосочно ще нанесат щета по атмосферата на предсказуемост, сигурност, непоклатимост и неразпространение (на оръжия) в света. Това е способно съществено да утежни обстановката “ към иранската нуклеарна стратегия, съобщи Песков и уточни, че от Техеран също са изразили подготвеност да изоставен контракта, в случай че това създадат Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.

Русия ще продължи да пази позицията за нужда от гаранции за регулацията на иранската нуклеарна стратегия, добави Песков.

Споразумението сред Иран и групата „ 5+1 “ (САЩ, Русия, Англия, Китай, Франция и Германия) беше подписана през 2015 година и според него Техеран се съгласява да ограничи нуклеарната си стратегия в подмяна на събаряне на глобите против страната.
По време на предизборната си акция и след идването си на власт американският президент Доналд Тръмп нееднократно е посочвал, че не утвърждава контракта с Техеран, наричайки го „ позор “. Той предизвести, че страната му може да излезе от него, в отговор на което управляващите в Иран обявиха, че са подготвени да създадат същото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР