Излизаме от предната вълна на едно не много ниско базово

...
Излизаме от предната вълна на едно не много ниско базово
Коментари Харесай

Очакваме цунамито на Омикрон след празниците

" Излизаме от предната вълна на едно не доста ниско базово равнище - това е ясно. това, че след празниците ще ни удари вълната от Европа - също е ясно. Тенденция на повишаване, да кажем задържане, към този момент има, от 4 към този момент е 9% ", разяснява основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев пред БТВ.

Новата вълна ще е цунами. Това съпоставяне пръв е направил шефът на учебното заведение по тропическа медицина в Лондон. 

" По-простата причина, че " Омикрон " удвоява случаите на два- три дни. Това е неприятната му характерност. Добрата е, че смъртността не е толкоз огромна и по-малко хора влизат в болница, само че когато болните са ужасно доста, лечебните заведения отново ще се изпълнят ", означи Кунчев.

Главният държавен здравен контрольор още веднъж предвижда, че при актуалното имунизационно покритие у нас  " Омикрон " ще аргументи огромни проблеми.

" Няма неуспех на имунизационната акция.Провал е, в случай че няма ваксини и достъп до тях. Грешка беше неналичието на добра информационна акция ", счита Кунчев.

Според него 10-15% от популацията в никакъв случай няма да се имунизират и с тях няма смисъл да се работи, само че изследванията са посочили, че 48% се двоумят или се опасяват от имунизация и те биха се ваксинирали, в случай че получат отговор на всичките си въпроси. 

По думите на Кунчев " политическият напън и страстите в обществото “ по тематиката COVID-19, трите избора и политическата употреба на тематиката са попречили доста на взимането на верните решения за справяне с пандемията. 

Главният здравен инспектор оцени като верни стъпки въвеждането на финансовия тласък за пенсионерите и контрола на достъпа посредством зеления документ.

Зеленият документ работи и е добра мярка, безапелационен е Кунчев. Впечатленията му са, че на всички места в моловете и в " сериозните заведения " се изисква представянето на документа.

33 сигнала за подправени зелени документи са подадени в прокуратурата, а при започване на януари се чакат и първите резултати от следствията кой стои зад тяхното издаване, сподели Кунчев.

По думите му " хората вършат подправени паспорти и пари ", тъй че не можем да се преборим с това, само че при добър надзор, ще има и добър резултат от тази мярка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР