Излиза от печат многообещаващо заглавие: Цялата небесна синева“ на Мелиса

...
Излиза от печат многообещаващо заглавие: Цялата небесна синева“ на Мелиса
Коментари Харесай

„Цялата небесна синева“ от новата литературна звезда на Франция

Излиза от щемпел многообещаващо заглавие: „ Цялата небесна синева “ на Мелиса да Коста, най-четения създател във Франция за 2023 година!

„ Цялата небесна синева “ (преводач: Красимир Петров, художник: Таня Минчева, 680 стр., цена: 26 лева.) е покъртителен и разтърсващ разказ, изпълнен с болежка и вяра. На 26-годишния Емил, изумен от ранен Алцхаймер, му остават две години живот. Емил взема решение да избяга от болничното заведение и от съчувствието на фамилията и приятелите си, и да предприеме едно последно пътешестване. Пуска публикация, с която търси сателит, подготвен да показа приключението му, и за свое удивление не след дълго получава позитивен отговор. Три дни по-късно пред скрито закупения от него кемпер се среща с Жоан, млада жена с огромна черна шапка и с раница на тил, която не дава никакво пояснение за наличието си. Така стартира едно удивително красиво странствуване. В срещата сред двамата и в срещата им с други хора по пътя се раждат наслада, боязън, другарство, обич, които последователно прогонват кошмарите на Емил.

Спрягана като най-новото изобретение на френската литература, Мелиса да Коста е родена през 1990 година. Учи стопанска система и мениджмънт, известно време дава отговор за връзките на разнообразни организации. Има ползи в региона на ароматерапията, натуропатията, софрологията и спорта. Авторка е на седем романа, до един бестселъри, удостоени с премиите „ Ален Фурние “, „ Сезам “ и „ Бабелио “. След „ Цялата небесна синева “, който я изстрелва в орбитата на звездите, „ Колибри “ ще издаде и романа „ Утрешният ден “ - химн на животворната природа и на силата, която може би се крие у всекиго от нас.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР