Излезнахме, защото зачестиха случаите на посегателства срещу културно-историческите обекти на

...
Излезнахме, защото зачестиха случаите на посегателства срещу културно-историческите обекти на
Коментари Харесай

Протестно шествие срещу бежанците в Харманли

" Излезнахме, тъй като зачестиха случаите на похищения против културно-историческите обекти на Харманли, един против различен се колят в центъра на града, дамите в парка стават обект на мимики и жестове. Отново сме обезпокоени, че никой не обръща внимание. Още през днешния ден ще бъде основана организация за предприемчив комитет, който да работи по тази причина министърът на Министерство на вътрешните работи, министър-председателят на България и ръководителят на ДАБ да дойдат в Харманли и да се срещнат с ситуацията в града, да създадат среща с хората, с цел да се реши един път вечно казуса с т.нар.пришълци ", съобщи уредникът на митинга Николай Георгиев.

Гражданите бяха безапелационни, че ще забранят на бежанците да стъпват в парковете на града. Причината е, че майките с деца се опасяват от тях поради отправяни неприлични жестове.

" Притеснява ни наличието им. На местата, на които би трябвало да сме ние с децата и да се разхождаме свободно, не можем да го вършим, тъй като изключително в обедните часове наличието им е много по-голямо. Когато останем 2-3 майки в парка си тръгваме, тъй като ни е боязън ", сподели Валерия Господинова, която бе пристигнала на митинга с двегодишното си дете.

Снимка: xnews.bg

Протестиращите желаят защитата в бежанския лагер да е от чиновници на Министерство на вътрешните работи, а не от частна компания, както е в този момент. Настояват и да се усили наличието на служители на реда и жандармеристи в града, с цел да се управляват бежанците, които са на външен адрес.

Снимка: xnews.bg
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР