Излезе първата книга, посветена на иновациите в България. Заглавието е

...
Излезе първата книга, посветена на иновациите в България. Заглавието е
Коментари Харесай

Първата книга за иновации в България

Излезе първата книга, отдадена на нововъведенията в България. Заглавието е " Бъдещето е зад ъгъла. Мисли нататък! ". Подзаглавието " Поглед към нововъведенията в България ", а създател е специалистът и съветник по нововъведения доктор Леона Асланова. Изданието показва изчерпателен обзор на концепцията за иновация в актуалната просвета и позицията на България в света на икономическите промени, както и изискванията, които са нужна причина за иновационно водачество:

" Условието за иновационно водачество се назовава „ стопанска система на знанието “. Това значи да има положителни знания в областта на нововъведения, в които желае България да развива своето иновационно водачество. Моята формулировка за нововъведения, преди да стигна до нея направих обзор от създателя на това разбиране в първичната му формулировка – Йозеф Шумпетер, създател на това разбиране, през всички водещи университети и техните дефиниции, измежду които Оксфорд и Кеймбридж. Икономическият аспект на термина са редките, необикновени феномени, суперуслугите процесите, които устоят най-малко на две концепции в действителността. Необходимо е да съществува мощна икономическа и предприемаческа екосистема в една страна, с цел да се развива. Според световния иновационен показател, ние сме на 37-а позиция по нововъведения, към момента и институционалната рамка и потенциалът за нововъведения се правят оценка ниско. Нямаме огромен притеглен частен капиталов капитал в България. Но имаме и обичайни браншове, които се употребяват с извънредно положително име, като да вземем за пример опазването на здравето, и в които имаме опция да се развиваме иновационно, само че това е нещо, което не вършим. Изкуственият разсъдък ще помогне на индивида, както предходните индустриални революции, които е претърпяло човечеството. “

Книгата дава отговор на въпроса: Кои са най-важните характерности, които откривателите показват за иновативността на фирмите? Рамката на динамичните благоприятни условия (Dynamic Capabilities Framework) може да се преглежда като по-нататъшно създаване на модела, основан на ресурсите в посока на реинженеринг за адаптиране към комплексните, бързо изменящи се пазари. Динамична опция е " способността на компанията да интегрира, построява и преконфигурира вътрешните и външните пълномощия за справяне с бързопроменящата се среда “.
Чуйте повече от звуковия файл.

Снимки –  Innovattion Starter
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР