Изкуството има невероятната способност да устоява на времето – независимо

...
Изкуството има невероятната способност да устоява на времето – независимо
Коментари Харесай

Когато миналото и бъдещето се сблъскат: Мона Лиза и Ван Гог в 21 век

Изкуството има невероятната дарба да устоява на времето – без значение по кое време е основано, то е еднообразно скъпо и значимо даже и епохи по-късно. Въпреки това екип от художници взема решение да направи арт опит, като изреже лицата от най-популярните портрети в художествената история и ги сложи тук-там и обстановки, с които се сблъскваме всекидневно.

Творбите са дело на компанията Milkshake Creative Studio, основана в Ню Йорк. Те ни демонстрират необикновени подиуми, вероятни единствено във въображението ни, да вземем за пример: по какъв начин пие кафе с дамата от картината на фамозния холандски художник Йоханес Вермеер ван Делфт „ Момичето с перлената обица “ на фона на именитата творба на Ван Гог „ Звездна нощ “. В друго изображение пък Момичето с перлената обица е в компанията на и, като трите пресъздават емблематична сцена от сериала „ Приятели “, в която трите основни героини Моника, Рейчъл и Фийби пият бира, облечени в сватбени рокли.

Пресъздадени са още няколко подиуми от „ Приятели “, дружно с Ван Гог и Салвадор Дали, а в различен кадър женската компания си прави селфи на ваучър единствено за девойки. Разгледайте тези и още доста любопитни фотоси в галерията!

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР