Изкуство на над тридесет артисти и творчески студия от 12

...
Изкуство на над тридесет артисти и творчески студия от 12
Коментари Харесай

Фестивалът на светлините Lunar озарява София!

Изкуство на над тридесет актьори и креативен студия от 12 страни ще предложи програмата на второто издание на фестивала на светлините Lunar, който се открива през днешния ден, оповестяват уредниците.

Произведенията на създатели от България, Англия, Германия, Гърция, Индонезия, Испания, Италия, Полша, Румъния, Тайланд, Украйна и Швеция ще озарят 24 местоположения в столицата в четирите вечери сред 11 и 14 май. Заради събитието ще бъде удължено работното време на метрото и ще бъдат затворени улици

Видео и статичните 3D мапинг творби ще се проектират върху постройките в повторяемост, а светлинните съоръжения ще са с включени светлини за целия интервал на събитието.

Сред артистите ще бъдат седемте финалисти в първия интернационален конкурс за видео мапинг “УмеНИЕ ", част от фестивала, проведен от MP-Studio, с поддръжката на Европейския парламент в България. Техните произведения ще могат да бъдат видени на фасадата на Регионалния исторически музей - София



Заедно с едни от най-известните български живописци – Калина Христова, Николай Панайотов, Румен Рачев, Свилен Блажев и Стилияна Узунова, на фасадата на хотел Hyatt Regency Sofia ще сияят и творбите на немските артисти Биргит Зандер и Даниел Бандке.

Още един прочут немец демонстрира своето изкуство по време на събитието – актьорът и фотограф Хайнц Куцдас, чиято творба „ Позитивни трептения ”, автентично основана върху Берлинската стена, ще откри своя нов образ върху фасадата на Sofia Ring Mall .  

 



На площад „ Славейков ” ще са творбите на актьори от България, Испания и Румъния, а към двама от най-известните български графити артисти Jah One и Mouse, които ще покажат творбите си на фасадата на държавната организация “Архиви ”, ще се причисли и великобританската графити райтърка с отношение към природата Fauna Graphic. Точка в светлинния маршрут ще бъде светлинната апаратура на шведския артист Филип Якобсон, която ще грее на площад „ България ” .  

Кои улици ще бъдат затворени - вижте на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР