Изкуственият разум, чието създаване се прогнозира към 2070 година, в

...
Изкуственият разум, чието създаване се прогнозира към 2070 година, в
Коментари Харесай

Футуролог: Хората ще се превърнат в домашни любимци

Изкуственият разсъдък, чието основаване се предвижда към 2070 година, в последна сметка ще стартира да се отнася към хората като към домашни животни. Той ще се грижи за тях, само че те няма да въздействат на развиването на стопанина си. Точно такива ще са функциите на основателите на свръхинтелекта, както и на самия него, счита членът на президиума на Съвета по външната политика по защита на Русия, футурологът Евгений Кузнецов .
Той припомня, че през 2020 година математически бе потвърдена теорията, че създаването на система за надзор над свръхинтелект е невероятно. Причината е в това, че изкуственият разсъдък постоянно ще засича опитите за надзор и ще ги заобикаля. В момента, в който хората му дадат път за развиване, той ще еволюира по-бързо от тях и без присъединяване им.
„ В диалози за свръхинтелекта постоянно описвам тъжна смешка, за това че индивидът ще се трансформира в самобитно „ коте “, а свръхинтелектът ще се грижи за него и няма да му разреши да води война “, РИА Новости цитира Кузнецов.
Според него, хората дори няма да осъзнават, че се намират под надзор, макар че ще виждат позитивни промени в живота си.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР