Изкуственият интелект вече е тук от известно време и непрекъснато

...
Изкуственият интелект вече е тук от известно време и непрекъснато
Коментари Харесай

Изкуствен интелект се използва за създаване на филм

Изкуственият разсъдък към този момент е тук от известно време и непрестанно се развива, тъй че не е като филмовото изкуство да е първото в листата на тази огромна смяна в технологиите. Въпреки това хората стартират да опитват по какъв начин тъкмо могат да употребяват този нов аспект на компютърните технологии за основаване на изкуство и един немски бизнесмен счита, че е разкрил най-малко един метод.

Според The Byte немският софтуерен бизнесмен Фабиан Щелцер работи по основаването на (почти) напълно основан от изкуствен интелект филм, озаглавен Salt . Като употребява свободно наличен онлайн програмен продукт за генериране на изображения като Midjourney, DALL-E 2 и Stable Diffusion и генератори на гласове като Murf, Stelzer основава научнофантастичен филм на серийни елементи. По принцип Стелцер дава текстови подсказки на тези стратегии с изкуствен интелект, те основават облици и гласове, които се редактират дружно, с цел да се сътвори роман. Стелцер гледа на това като на история, ръководена от " избор на общността ", в която предложенията на феновете се употребяват за създаване на идната стъпка от сюжета. В прочут смисъл това наподобява на " Избери своето премеждие ", единствено че вместо човешките писатели-призраци под управлението на Bantam Books, изкуственият разсъдък основава облици, които зареждат човешкото въображение , което ги връща назад към машините за идната стъпка. Страхотно, нали?

Изглежда, че " Salt " черпи образни хрумвания от научнофантастични филми от 70-те години на предишния век като " Тихо тичане " и " Тъмна звезда ". По-специално, има някои същински трептения на истинския " Извънземното " на Ридли Скот. От това, което може да се види от генерираните с изкуствен интелект фрагменти, наподобява, че в центъра на Salt е група галактически откриватели (вероятно някакъв тип миньори или индустриални служащи, както в " Пришелеца " ), които откриват планета с големи находища от сол. Има проблясъци на кораби, плаващи в орбита, тъмни пещери, цялостни с минерални находища, и някои в действителност страховити неща. Всички гласове (с изключение на този на Фабиан Стелцер) са получени от изкуствен интелект, което прави всичко това завладяващо.

Засега инструментите за изкуствен интелект, които се употребяват за основаването на " Salt ", могат да работят единствено с неподвижни изображения, тъй че това не е тъкмо " кино картина ". Със сигурност обаче има история на научнофантастични филми, които се възползват от преимуществата на неподвижното изображение, тъй че това не е наложително да омаловажи направеното тук.

Като се има поради, че Фабиан Стелцер е разказан като бизнесмен, не би трябвало да е изненада, че той разказва плана с извънредно хиперболични думи. В диалог с PCMag Стелцер разказва опита като част от придвижване в региона на изкуствения разсъдък, което съперничи на развиването на самата снимка . Tой споделя, че това може даже да се съпостави с развиването на писаното слово, т.е. с основата част от цивилизацията.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР