Изкуственият интелект не е свързан само с поемането на контрол

...
Изкуственият интелект не е свързан само с поемането на контрол
Коментари Харесай

4 технологии на „Локхийд Мартин“, основани на изкуствен интелект

Изкуственият разсъдък не е обвързван единствено с поемането на надзор от роботите, а най-много значи бърза и ефикасна обработка на разнородни бази данни за решения във всяка област на живота. Геопространствените бази данни се събират в обилие всеки ден във всяка една точка на света – от камерите, датчиците и спътниците. За да позволи казуса с разчитането на масивите от бази данни компанията „ Локхийд Мартин “ ползва сполучливо принадлежности за цифрова промяна като изкуствен интелект (ИИ) и образование на машините (ОИ).

Борба с пожарите

С помощта на когнитивен ИИ/ОИ управител, който употребява набор от команди за надзор, се изпращат известия до съответните противопожарни служби за скоростна реакция при положение на пожар. Системата употребява местни датчици, с цел да даде допустимо най-точната информация за пожара и да предотврати неговото разгръщане. „ Благодарение на ИИ за броени минути се прави така наречен карта на пожара, което другояче лишава часове. Освен това можем да изчислим доколко пожарът ще са разрасне в границите на няколко часа, вместо за няколко дни. “, сподели Дан Лордън, управител ИИ в „ Локхийд Мартин “.

Къде е моята кола, къде е най-близкият сладолед?

Когнитивният помощник на „ Локхийд Мартин “ (Tip & Cue) употребява ИИ/ОИ самостоятелен логаритъм, с цел да „ отвърне “ на малко гласово питане на британски език, да вземем за пример „ Къде се намира най-близкият сладолед “ или „ Къде паркирах “, с цел да даде информация в границите на секунди. Асистентът се образова с всяко ново питане и бързо се приспособява към всяка друга обстановка.

Локализация на самолети и кораби

Друг новаторски инструмент на компанията е различаване на движещ се обект и различаване на пиксел благодарение на сателитни фотоси, които могат да локализират аероплан, транспортен съд или разрушена инфраструктура. „ Технологиите за ОИ могат сполучливо да се ползват в мегаполиси и бързо разрастващи се градове, като дават информация за местоположението и времето за изграждане на нови здания “, сподели Дом ЛьоДук, инженер обработка на изображения в „ Локхийд Мартин “.

Друг новаторско приложение, учредено на игрови логаритъм, е TruthTrail благодарение на което чиновниците, учащи машини, са възнаградени за напъните с друг вид постижения, когато вкарват доста нови изображения. Алгоритъмът умее да следи и реакциите, и решенията на чиновниците по време на работния развой. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР