Изкуственият интелект ChatGPT започва да навлиза в сферата на образованието(снимка:

...
Изкуственият интелект ChatGPT започва да навлиза в сферата на образованието(снимка:
Коментари Харесай

Аризона въвежда ChatGPT в образователния процес


Изкуственият разсъдък ChatGPT стартира да навлиза в областта на образованието
(снимка: CC0 Public Domain)

Държавният университет в Аризона разгласи партньорство с компанията OpenAI за въвеждане на AI бота ChatGPT в класната стая. Университетът си слага три цели за взаимния план: повишение на достиженията на студентите, основаване на нови благоприятни условия за новаторски проучвания и усъвършенстване на организационните процеси.

„ Нашият факултет и личен състав към този момент използваха ChatGPT и с стартирането на ChatGPT Enterprise, който ни оказа помощ да преодолеем някои от проблемите със сигурността, взехме решение, че има смисъл да използваме [продуктите на] OpenAI ”, разяснява Кайл Боуен, асоцииран шеф на университета по осведомителни технологии, представен от The Verge.

По неговите думи, преподаватели с опит в региона на изкуствения разсъдък ще оказват помощ за внедряването на ChatGPT в кампуса. През февруари Държавният университет на Аризона ще стартира да приема заявки за потребление на ChatGPT – някои професори към този момент ползват платформата в часовете. Например, AI ботът се употребява в курс по публицистика, а в някои случаи може да работи като ментор за студентите.
още по темата
Миналата година университетът започва ускорител на AI планове, обединявайки откриватели и инженери за основаване на услуги с изкуствен интелект. Университетът също по този начин започва незабавно инженерни курсове, с цел да усъвършенства грамотността в областта на AI.

За OpenAI това е първият партньорски план с просветителна институция. Сега компанията открива връзки и с други организации. Наскоро беше реализирано съглашение с държавното управление на щата Пенсилвания за потребление на ChatGPT Enterprise от щатските чиновници.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР