Изкуствените подсладители които се използват в диетичните безалкохолни напитки и

...
Изкуствените подсладители които се използват в диетичните безалкохолни напитки и
Коментари Харесай

Изкуствените подсладители са токсични за червата

Изкуствените подсладители които се употребяват в диетичните безалкохолни питиета и храни, са токсични за червата. Това са открили учени при скорошни проби с мишки в университетска лаборатория в Сингапур, оповестява Българска телеграфна агенция.

Екипът открил, че някои съществени за хранителната промишленост изкуствени подсладители имат отровен резултат върху бактерии, които се срещат и в човешкия микробиом.

Микробиом се назовава извънредно богатата цялост от потребни и нездравословни бактерии, които населяват тялото ни - десетки милиарди на брой. Те са от основополагащо значение за действието освен на храносмилателната система, само че и на жлезите в тялото, нервната система и доста други процеси и органи.

Проучването сочи, че захаринът, аспартамът, сукралозата и още няколко известни Е-та от етикетите на храните, са токсични за някои от потребните бактерии в стомаха ни. В по-дългосрочен проект това би могло да докара до многообразие от заболявания, включващи психически неразположения, болести на жлъчката и стомаха, рак, промени в кръвното налягане и доста други.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР