Изкусният майстор на кавала Теодосий Спасов и двама световноизвестни архитекти

...
Изкусният майстор на кавала Теодосий Спасов и двама световноизвестни архитекти
Коментари Харесай

Теодосий Спасов и световноизвестни архитекти откриха изложба в „Нюанси“

 Теодосий Спасов бе измежду специфичните посетители на формалното разкриване  Специално за събитието в София дойде световноизвестните архитекти Волф Прикс и Маркус Просниг  Художничката и притежател на галерията Лили Владимирова и автортът Левент Море  Авторът Левент Море, дружно сВолф Прикс и Маркус Просниг.  more-1-gotova-copy  more-5-gotova  more-4-gotova  19-1-3-new  19-1-new
Изкусният занаятчия на кавала Теодосий Спасов и двама световноизвестни архитекти бяха измежду специфичните посетители на откриването на изложбата на Левент Море нощес в изложба „ Нюанс “. Събитието почетоха още доста създатели и ценители на изкуството.

Авторът, който е роден в Казанлък, само че от години живее сред София и Виена показа „ Revitalisation “. В експозицията са включени живописни платна от тази година, изпълнени по прелиминарен план за пространството на изложба „ Нюанс “. Всички искащи ще могат да се насладят на творбите на Море до 20 октомври.

„ Избрах името „ Revitalisation ”, тъй като след дълъг интервал на безмълвие като изяви най-сетне взех решение, че съм узрял още веднъж да се кача на българската арт сцена. Аз се усещам еднообразно добре в София и във Виена, и в Америка. Мисля, че тук се получи една хубава галерия. Искам да благодаря на целия екип на изложба „ Нюанс “ за сполучливата ни взаимна работа, която продължи една година “, съобщи пред „ Труд “ Левент Мори.

Специално с цел да открие събитието в София дойде проектант Волф Прикс, считан за един от пионерите на деконструктивизма като течение в архитектурата. Заедно с него бе и неговият бизнес сътрудник арх. Маркус Просниг.

Арх. Прикс е един от създателите на Coop Himmelb(l)au – компания за архитектурно планиране с над 50 години история. Студиото получава интернационално самопризнание за в изложбата „ Деконструктивна архитектура“ от 1988 година Тя е показана и в Нюйоркския музей за съвременно изкуство (МОМА).

Един от емблематичните планове на Coop Himmelb(l)au е BMW Welt – многофункционален изложбен център на BMW в Мюнхен, място за срещи с клиенти и промоционални мероприятия, откъдето купувачите одобряват доставките на коли.

Маркус Просниг повече от 15 години е част от екипа на интернационалното архитектурно студио. Завършва архитектура в Австрия, специализира една година във Франция, след което стартира работа за Arsène Henry et Triaud в Бордо, където натрупва опит в продължение на пет години.

Като един от водещите архитекти на Coop Himmelb(l)au Маркус взе участие в интензивно в архитектурни състезания и планиране на здания в Китай и Франция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР