Изкушението да работиш в удобна среда (особена включваща меки възглавници

...
Изкушението да работиш в удобна среда (особена включваща меки възглавници
Коментари Харесай

5 причини защо работата от леглото носи повече вреди, отколкото ползи

Изкушението да работиш в комфортна среда (особена включваща меки възглавници и хоризонтална позиция на тялото) е огромно. Някой би споделил, че работата от леглото намалява равнището на напрежението и спомага за творчеството. Всичко това обаче може би е доста по-опасно, в сравнение с си давате сметка.

Вижте за какво работата от леглото носи повече опасности, в сравнение с изгоди.

1. Обърква мозъка и режима на спане.

Мозъкът ни свързва леглото с отмора и сън. Експертът по съня и невролог професор Рейчъл Салас твърди, че когато работиш там, където спиш, е допустимо да започнеш да свързваш мястото с интензивност, вместо с отмора и разпределяне. Объркването може да повлияе режима на спане и да докара до бодърствуване.

Да използваш електроника в леглото може да аргументи също здравословни проблеми. Когато се излагаме на синя светлина през нощта, това води до прекъсване на производството на мелатонин (или другояче казано – хормона, който дава отговор за съня). Безсънието и нерегулярното спане като цяло могат да доведат до редица заболявания и сърдечни проблеми.

2. Влияе на продуктивността.

Ако ви се коства стресиращо да си носите работата у дома, представете си единствено какво би означавало да я донесете напряко в леглото си. Според изследване към 72 % от хората, които имат навика да работят от леглото си, страдат от проблеми със съня, изпитват раздразнителност и стрес.

Лошото качество на съня намалява работоспособността и продуктивността като цяло. Освен това от самото начало се чувствате изтощени.

3. Разваля стойката.

Да лежиш върху матрак и други меки повърхности предизвиква прегънатото състояние на гръбнака. Ако се прекарват доста часове в такова състояние, е допустимо да се отключат болки в гърба, врата и хълбоците, които да се трансфорат в хронични.

Физиотерапевтите предизвестяват, че в случай че не усещате напрежение в гърба си, това напълно не значи, че няма. С времето болката става все по-изразена и може да е прекомерно късно да се поправя казусът. Най-тежките случаи водят до хронични болки и артрит. 

4. Леглото е леговище на бактерии.

Когато кожата ви влезе в контакт с чаршафа, стартира триене на горния пласт на кожните кафези. Тези кафези съдържат лой, пот и салвия и съставляват идеална почва за бактерии. Продължителното взаимоотношение с тези организми може да докара до алергии или други кожни проблеми.

Според изследване възглавница на една седмица съдържа близо 17 000 пъти повече бактерии на квадратен метър, в сравнение с тоалетната паница.

Чаршаф на една седмица съдържа близо 24 000 пъти повече бактерии на квадратен метър, в сравнение с дръжката на тоалетната.

5. Може да засегне връзката ви с колегата.

Според изследвания разсейването с телефона преди лягане в компанията на колегата има директно отношение върху незадоволителните любовни връзки. Същото се отнася и за другите електронни устройства, без значение дали се употребяват за работа, или не.

Мозъкът ни асоциира леглото с място, което да споделим с колегата си. Работата от леглото, до момента в който половинката е до вас, може да докара до отчуждаване и други проблеми посред ви.

Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР