Изключително висок ръст на ранните записвания за зимния сезон в

...
Изключително висок ръст на ранните записвания за зимния сезон в
Коментари Харесай

Готови за планина: Руснаците превземат Пампорово!


Изключително висок растеж на ранните записвания за зимния сезон в Пампорово се следи през тази година. Резервациите демонстрират нараснал интерес към курорта както от страна на български, по този начин и от задгранични туристи.

Прогнозната претовареност на легловата база на хотелите се обрисува към 80 % за ски сезона, уточни Мариан Беляков, изпълнителен шеф на " Пампорово " АД.

Според него съветските туристи се завръщат в планинския курорт, съдейки по сериозното нарастване на записванията от съветско говорещите пазари. Очакваният доста мощен зимен сезон е разумно продължение на наклонност на растеж на туристи през последните години, регистрират от сдружението.

От 21 декември курортът е цялостен, съвсем всички места за Коледно-Новогодишните празници и ваканцията са заети. Хотелите са резервирани за целия ски сезон с доста висока претовареност на легловата база, оповестява Българска телеграфна агенция. За избрани интервали търсенето даже надвишава потенциала на хотелските места в комплекса. Завишените ранни записвания демонстрират и съществено нарастване на поръчките за ски услуги.

Британският пазар бележи растеж от 40-50 %

Британският пазар бележи растеж от 40-50 % съгласно данни на Мариан Беляков. За първи път след рецесията, ваканционните групи от Англия и Ирландия декларират толкоз съществено наличие в Пампорово. Британските клиенти ще идват с чартъри както до София, по този начин и до летище Пловдив.

Обнадеждаващо за Пампорово е и нарастването на туристите от Русия и Молдова. Осезаемото повишаване на ранните записвания е показателно за стабилизиране на ваканционния пазар съгласно локални хотелиери. Данните от резервациите удостоверяват растеж и на български, гръцки, турски, сръбски, македонски туристи. Повишеното търсене на Пампорово е реалност, счита Мариан Беляков. Според него това се дължи на политиката на сдружението да се влага в възстановяване качеството на ски услугата.

Системата за неестествен сняг е изцяло актуализирана

Системата за неестествен сняг е изцяло актуализирана преди началото на ски сезона. Около 300 са оръдията за заснежаване от най-ново потомство техника в тази област. Мрежата за неестествен сняг покрива към този момент съвсем всички писти в ски зоната. Оръдията ще стартират заснежаване на трасетата незабавно след рухване на температурите до нужните стойности. Система за неестествен сняг ще работи и в зоната на Мечи чал в Пампорово. Цените на въжен превоз услугите остават непроменени и през тази зима. На разположение на скиорите и сноубордистите ще бъдат повече и актуализирани писти в Пампорово-Мечи чал през зима 2017-2018.

Нови паркинги ще действат тази зима в комплекса, облекчавайки в известна степен трафика. За идната година са планувани по-кардинални решения на казуса с паркирането с планове в Пампорово и Чепеларе.

Тенденцията на " завръщане " на съветските туристи се усеща и в летни дестинации като Девин, съгласно заместник-кмета Владимир Солаков. По негови данни през това лято се регистрира нарастване на съветските групи, както и на съветско говорещи клиенти от Израел. Хотелите в Девин и региона са съвсем резервирани за Коледа и Нова година. Около 100 % претовареност се чака към празниците и в местата за селски туризъм в покрайнините на Смолян.

dnes.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР