Изключително вълнуващ концерт очаква меломаните от Враца - от Виена

...
Изключително вълнуващ концерт очаква меломаните от Враца - от Виена
Коментари Харесай

Диригентът Росен Гергов и тримата му синове ще свирят със Симфониета Враца на 6 април

Изключително трогателен концерт чака меломаните от Враца - от Виена дойдоха Росен Гергов, който ще дирижира Симфониета Враца на 6 април, а солисти са неговите дребни синове - Кай, Рей и Лео. Концертът е част отцикъла „ Поколения гении ” - Симфониета Враца.



Най-големият наследник, на родения във Враца диригентРосен Гергов, се споделя Кай Гергов и свири на цигулка.

На 6-ти април ще чуем Кай дружно със Симфониета-Враца под диригентската палка на неговия татко - Росен Гергов, в осъществяване на един от най-известните концерти в цигулковата история:Феликс Менделсон – Концерт за цигулка и оркестър в ми минор оп. 64

Но ето късите визитки на солистите: Кай, Рей и Лео,те свирят дружно от време на време и съгласно таткото, това е същинско наслаждение.

Кай е роден през 2010, свири на цигулка. Има награди от състезания в България, Австрия, Белгия, бил е солист на камерния отбор „ Софийски солисти.



Брат му Рей се е появилв музикалното семейство през 2012 година, свири на виолончело и прави първия си дебют на 5-годишна възраст – годината е 2020 година в една от най-престижните концертни зали в света „ Карнеги хол “ в Ню Йорк.



Най-малкият – Лео, роден през 2014 година, също дебютира на 5 години като пианист. През 2020 и 2021 година печели първи награди в два интернационалните състезанието, през 2022 година е и оркестровият му дебют с Плевенска филхармония.



Децата /или младите музиканти, е по-точно да се каже/, са като всички останали на тяхната възраст – една е разликата: още от в този момент са наясно, че желаят да останат музиканти и като пораснат. Харесват спорта и са удовлетворени, когато им остане време да се разходят и поиграят в някой от парковете на Виена, където живеят.

Майката е цигуларка от Япония, където фамилията ще има концерти тази година.

А визитата им във Враца не е първото, тъй като тук се връщат в дома на прабаба си.

В момента и тримата са във почивка и това прави допустимо гостуването им като солисти на Симфониета Враца.



Ето какво споделиха за Дарик Росен Гергов и неговите синове – Кай, Рей и Лео. Винаги първи е диригентът, а във вторият файл ще се запознаете с момчетата:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР