Изключително важно е да не позволим скандалите, които управляващите палят

...
Изключително важно е да не позволим скандалите, които управляващите палят
Коментари Харесай

Румен Радев настоя за ежедневен натиск, за да се разкрие напълно Нотариуса

Изключително значимо е да не позволим свадите, които ръководещите палят към себе си, меморандумите, които се подмятат, да отклонят вниманието от главния въпрос - изсветляване на нерегламентираното въздействие, изсветляване на всички секрети магистратски клубове и стигане до сърцевината освен в правосъдната система, а и разкриване на политическите покровителства. Това сподели пред публицисти президентът след откриването на Общото заседание на юристите от страната. 
Всичко по тематиката: Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в правосъдната система 186
Една такава брутална построена мрежа за въздействие върху правосъдната система няма по какъв начин да мине без политическо застъпничество, счита президентът. Според него това е най-важният въпрос, тъй като каквато и да бъде ориста на това държавно управление, този път би трябвало да се стигне до края. „ Ако няма съответната политическа воля измежду ръководещите и в анкетната комисия в Народното събрание, ще имаме и в бъдеще завладяни институции “, уточни президентът Радев и добави, че в случай че няма политическа воля, най-вероятно тези клубове на въздействие ще надживеят ротацията. 

прикани медиите и българската общност да не престава натискът върху виновните институции, тъй че да бъдат разкрити всички зависимости.

Удивителна е бързината и лекотата, с която водачите в некоалицията ту се обичат и легитимират, ту се изобличават взаимно, отговори президентът на въпрос по какъв начин гледа на връзките в некоалицията. Според него това демонстрира, че по този начин наречената евроатлантическа некоалиция действа напълно отвън всевъзможни евроатлантически правила и полезности, а единственото, което я крепи, са ползите.

Попитан подготвен ли е с процедурата, в случай че се стигне до избори, разяснява: Тепърва следва държавното управление да подаде оставка и да се започва конституционната процедура за образуването на ново държавно управление. „ Едва когато бъде връчен първият мандат ще стане ясно дали в Народното събрание има болшинство с задоволително политически запас, което да излъчи стабилно ръководство на страната “, съобщи президентът.

В отговор на запитване какъв знак дава на обществото размяната на нецензурни реплики сред политиците в последните дни, Радев сподели: То дава от дълго време знак, че ние не можем по подобен метод да продължаваме да действаме като страна и като ръководство на тази страна. „ Няма по какъв начин обществото да бъде консолидирано към значими полезности и национални цели, в случай че от най-високото място, от парламентарната естрада, чуваме сходен жанр неща “, уточни президентът.

Не се меся в „ кухнята “ на нито една партия. Всяка партия взема сама своите решения и носи отговорност за хората, които излъчва да я съставляват, отговори президентът, запитан дали Движение за права и свободи ще има нов образ след днешния избор на ръководители на партията. 

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР