Изключително силната АТР 500 надпревара в Ротердам през настоящата седмица

...
Изключително силната АТР 500 надпревара в Ротердам през настоящата седмица
Коментари Харесай

В домакински сблъсък: Световният №61 подчини сензацията на турнира и оформи топ 4 в Ротердам

Изключително мощната АТР 500 конкуренция в Ротердам през актуалната седмица ни даде голям брой нови лица на огромната сцена в тениса и до момента в който мнозина чакаха в четвъртфиналната фаза на надпреварата да следят представители на челната десетка в ранглистата, то последният дуел за място на полуфиналите опълчи локалните любимци, участващи чрез " уайлд кард ", Талон Хрийкспор (№61) и Хайс Броуер (№160). Нидерландското дерби посред им протече напълно под контрола на по-високоранкирания играч, който не остави шансове на сънародника си и се поздрави с успеха - 6:4 6:4. С този си успех международният номер 61, който от понеделник ще дебютира в топ 40 на класацията на АТР, оформя финалната четворка в Ротердам и в спор за място в мача за оценката ще срещне Яник Синер.

Още в самото начало на дуела Броуер се възползва от обстоятелството, че е левичар и до момента в който сънародникът му се нагоди към изискванията на корта, то дебютният брейкбол за мача беше реалност. Хрийкспор, който по-рано през сезона завоюва дебютната си купа на равнище АТР в Пуна, обаче надалеч не се трогна от мощния старт на съперника си и влезе в серия от печеливши отигравания, която му донесе пробив в актива. Впоследствие по-високоранкираният нидерландец остана невъзмутим, с цел да отрази две благоприятни условия за рибрейк, като оттова насетне нямаше никакви усложнения на лично подаване и записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част двамата състезатели, получи " уайлд кард " за присъединяване в шампионата, изглеждаха изцяло равностойно между тях, преди международният номер 61 да повиши оборотите в играта си, при което Броуер капитулира и подаването му беше причислено в актива на неговия съотечественик. Спечеленото преимущество от Хрийкспор му донесе спомагателна убеденост в ударите и той беше безукорен във всяко едно отношение до края на срещата, поставяйки точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР